- Dette føles kjipt

Eirik Verås Larsen fatter ikke hvorfor medaljen glapp i dag tidlig.

SCHINIAS (Dagbladet.no): Dette skulle vært gull nummer to for padleren i OL. I stedet ble det en 4. plass, 12 hundredeler bak bronsen.

- Jeg er ikke fornøyd med det. Dette føles kjipt, sier 28-åringen til Dagbladet.no.

Han har nettopp klatret ut av båten og er tydelig betuttet. Etter seieren i K1 i går og bronse på K2 lå flekkefjæringen an til å bli en OL-konge.

Ikke noe å gi i spurten

I stedet ble han klart slått av gullvinner Adam van Koeverden (Canada). Nathan Baggaley (Australia) tok sølvet, mens britiske Ian Wynne knep bronsen en liten båtnese foran nordmannen.

- Det gikk ikke fort nok, jeg hadde ikke nok å gi på slutten, sier Eirik.

Som alltid lå han langt etter ut fra start. Og som vanlig kjørte han seg opp underveis. Men råspurten som kunne sikret ny medalje kom aldri.

- Jeg klarte ikke å ta det siste ut, sier Eirik.

Ingen unnskyldninger

Han vil ikke skylde på to tøffe løp i går, han har gått gjennom enda tettere program og vunnet tidligere. Forholdene var også spesielt fine for nordmannen, han liker bølger.

Gullet og bronsen i går skal heller ikke ha ødelagt konsentrasjonen til idrettsstudenten.

- Jeg følte heg hadde riktig fokus, jeg skulle gjerne tatt flere medaljer. Det er ikke mye om å gjøre, sier Verås Larsen.

En liten trøst kan det være at van Koeverden er en tidligere treningskompis. Kanadieren ble til slutt for god for å trene sammen med den norske gjengen.

- Adam har absolutt fortjent dette, han har kjørt bra lenge.

Og om noen timer går det sikkert opp for Verås Larsen at han allerede er olympisk mester, han har gullet fra i går i lomma allerede.

- Det føles kjipt nå, dette er en skuffelse, sier han.

INGEN UNNSKYLDNINGER: Eirik Verås Larsen var langtfra fornøyd med sin egen innsats.