- Dette føles som déjà vu

Johan Bruyneel fnyser av dopantydningene.

MISTER IKKE NATTESØVN: Lance Armstrong og Astana-sportsdirektør Johan Bruyneel under årets Giro d'Italia. Bruyneel er oppgitt over at Astana-laget igjen beskyldes for regelbrudd i franske medier.Foto: SCANPIX/AFP/DAMIEN MEYER
MISTER IKKE NATTESØVN: Lance Armstrong og Astana-sportsdirektør Johan Bruyneel under årets Giro d'Italia. Bruyneel er oppgitt over at Astana-laget igjen beskyldes for regelbrudd i franske medier.Foto: SCANPIX/AFP/DAMIEN MEYER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det føles tydeligvis som n'te gang for ham også, i går ble tidligere Astana-sportsdirektør Johan Bruyneel nok en gang servert opplysninger som knytter det kasakhstanske sykkellaget til doping.

Franske Le Monde meldte at det skal ha blitt funnet drypposer tilhørende laget under årets Tour de France, et brudd på fransk lov og WADA-reglene.

Det skal også ha blitt funnet blodtrykkssenkende medisiner, som ikke er ulovlige, men som ofte brukes i forbindelse med bloddoping.

Johan Bruyneel mener han har hørt liknende før.

- Dette føles som déjà vu. Faktisk har jeg ingen respons til dette. Sånn har det alltid vært, dette er nye «fakta» som franske medier kaster opp. Det er umulig å forsvare seg mot, og vi mister heller ingen søvn. Jeg er absolutt ikke bekymret, sier Bruyneel ifølge AFP, via De Telegraaf.

Må få tilgang til blodprofilerEn kilde uttalte til AFP i går at prøver har funnet sju forskjellige genetiske profiler i Astana-materialet, men identifiseringen av disse profilene kan bare gjøres dersom Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) overleverer blodprofilene til rytterne til franske dopingmyndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer