- Dette føles ubehagelig for Anand

Kjemper for å overleve mot Carlsen.

STORT OVERTAK: Søndag kveld kunne Magnus Carlsen konstatere at han hadde fått gjennombruddet allerede i parti nummer to av VM-kampen mot Vishy Anand. Foto Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
STORT OVERTAK: Søndag kveld kunne Magnus Carlsen konstatere at han hadde fått gjennombruddet allerede i parti nummer to av VM-kampen mot Vishy Anand. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Vishy Anand (44) har ikke vunnet et eneste av de tolv VM-partiene han har spilt mot Magnus Carlsen (23) i løpet av det siste året. I Sotsji har minnene fra ydmykelsen i Chennai allerede blitt vekket til live av en Carlsen i superform. Det gjør den mentale oppgaven inderen nå står overfor stor.

- Dette er ingen ønskesituasjon for Anand. Det føles nok ubehagelig, sier Frank Eirik Abrahamsen ved Norges Idrettshøgskole til Dagbladet.

Han har doktograd i idrettspsykologi, med stress og angst som noen av fagområdene sine, og har blant annet deltatt i tre OL i arbeid for Olympiatoppen.

- Selvtillit er ferskvare I forkant av den pågågende kampen mellom Carlsen og Anand, hadde sistnevnte tilsynelatende bedre selvtillit enn på samme tidspunkt i fjor. Det var han som kom til oppgjøret som utfordrer. Det var Carlsen som denne gangen hadde alt å tape.

Etter bare to partier er imidlertid situasjonen snudd på hodet. Anand virker rystet og risikerer å bli slaktet av Carlsen om han ikke klarer å riste av seg skuffelsen umiddelbart.

- Selvtillit er ferskvare i idrett og en av de absolutt viktigste psykologiske faktorene for gode prestasjoner. Hvis Anand sliter med den nå, kan det påvirke spilletstilen hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer