Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette føltes som en finale

Federer sikret semifinale etter imponerende opphenting.

 SEIRET:  Roger Federer slo argentinske Juan Martin Del Potro i ATP-turneringen i London i dag, og er dermed klar for seminfinalen. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK
SEIRET: Roger Federer slo argentinske Juan Martin Del Potro i ATP-turneringen i London i dag, og er dermed klar for seminfinalen. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

London (NTB-DPA): Roger Federer og Juan Martin Del Potro spilte en direkte avgjørende kamp om den siste semifinaleplassen etter at begge slo Richard Gasquet og tapte for Novak Djokovic tidligere i gruppespillet. Argentineren vant første sett, men Federer vendte til seier 4-6, 7-6, 7-5 etter å ha ligget under i begge de siste settene.

- Dette føltes som en finale, sa Federer etter å ha møtt Del Potro for tredje uke på rad. Han tapte i Basel, men revansjerte seg i Paris.

I tredje sett lå Federer under 0-3, men han hevet spillet sitt da det gjaldt som mest. Dermed er han klar for semifinale i verdenstourfinalen for 11. gang. Han deltar i turneringen som samler sesongens åtte beste spillere for 12. år på rad.

Federer måtte slite i nesten to og en halv time for å avgjøre lørdagens kamp. Samtidig hadde semifinalemotstander Rafael Nadal en fridag.

- Jeg får ingen fridag og må prestere igjen i morgen, men jeg er rede til å kjempe for finaleplassen. Nadal har hatt en av de beste sesonger vi har sett i denne sporten, men jeg håper å gjøre livet hans litt vanskelig i morgen, sa Federer.

- Så får si se hva som skjer.

I den andre semifinalen spiller Djokovic mot Federers sveitsiske landsmann Stanislas Wawrinka.

(NTB)