- Dette fortjente du, Bjarte

STEINKJER (Dagbladet): - Dette fortjente du, Bjarte. Men du må skjerpe deg enda litt til for å kunne ta VM-gull, sier Eva Leistad, og gir samboeren en god klem etter NM-seieren.

Bjarte Engen Vik gikk ut to minutter og ti sekunder foran Kristian Hammer, og var litt over minuttet foran i mål. Blant tilskuerne på Steinkjer skistadion var også datteren Elise (sju måneder), som gratulerte pappa med et stort smil i solskinnet.

- Det er alltid gøy å ha familien rundt seg. Jeg er enig i at langrennsformen ennå ikke er god nok. Men framgangen fra fredagssprinten er solid. Forbedrer jeg meg like mye fram til det første VM-rennet fredag, skal jeg være med i gullkampen i Lahti, sier Bjarte Engen Vik til Dagbladet.

- Hopping hver dag

Selv om han fortsatt går for sakte, hadde Bjarte full kontroll på konkurrentene på gårsdagens 15-kilometer.

- Nå er det viktig at jeg bruker treningsdagene godt i Lahti. Vi reiser i dag, og har den første offisielle treningen i morgen. Jeg kommer til å hoppe alle treningsdagene, for å legge et best mulig grunnlag i bakken. I tillegg håper jeg smøreren vår (Jan Erik Bjørn) gjør en like god jobb som vanlig. I VM trenger jeg all den gliden jeg kan få, sier Bjarte Engen Vik.

I går var det landslagssjef og langrennstrener Vegar Granheim som hadde ansvaret for skiene hans.

- Jeg garanterer at Bjarte skal ha gode ski også i VM. I Lahti skal det ikke stå verken på glid eller utstyr, sier Vegar Granheim.

Ikke bare kongepokalvinneren, men også sølvvinner Kristian Hammer var fornøyd med resultatlista i går.

- Det er viktig at Bjarte er på hogget. Det er en fordel for hele laget, og kommer også meg til gode. Når han mislykkes, har Bjarte lett for å bli pessimistisk og grave seg ned. Derfor gleder jeg meg over at han vant i går, sier Kristian Hammer.