-  Dette fortjente vi ikke

Han visste ikke hva han skulle si så han åpnet med «well, he-he». Og fortsatte med «vi hadde jo vunnet kampen»

LISBOA (Dagbladet): Englands manager Sven-Göran Eriksson var bokstavelig talt satt ut i går kveld. Av sjokk - akkurat som de fleste av oss. Men han hang ikke med hodet - han tok nederlaget ved hornene.

Og ytret en av de verselinjene engelskmennene liker aller best - we'll meet again.

-  Og det blir i finalen 4. juli, sier Svennis. -  Og da vinner vi. For vi kan ikke ha slik uflaks mot det samme laget to ganger på rad.

-  Det går bare ikke

David Beckham, som brente det straffesparket som ville spart England for Zinedine Zidanes knockout på overtid, var selvfølgelig knust. Akkurat slik familien hans oppe på tribunen, og alle andre med løver på brystet, var i går kveld.

-  Vi fortjente det bare ikke, sier Englands lagkaptein, desperat fortvilet

-  I 89 minutter var vi jo best.

-  Sjøl om vi tapte til slutt, gjorde vi en veldig god jobb, supplerer Sven-Göran Eriksson. -  Og i pausen var stemningen høy i garderoben - vi ledet 1- 0 og hadde gjort akkurat det vi skulle gjøre mot franskmennene. Og sjøl om man aldri kan være sikker i fotball, så var jeg i hvert fall sikker på én ting da klokka viste 90 minutter.

-  Og det var at vi ikke kunne tape.

Nydelig servert

Englands ledermål ble servert av David Beckham og headet nydelig inn bak Fabien Barthez av Frank Lampard. Og resten av kampen så det ut som om det skulle holde i lange baner. For sjøl om David Beckham brente den sjansen han fikk til å gjøre 2- 0 fra straffemerket - etter at Wayne Rooney hadde rast fram fra midtstreken og vist hvorfor Thierry Henry sa at Frankrike fryktet akkurat den unge Everton-spissen før kampen - så bedrev ikke Frankrike mer enn stanging. Og er det noe England liker, så er det jo å stange tilbake.

Spør bare Sol Campbell.

Han gjorde jo ikke noe annet i hele andre omgang.

-  Vi hadde full kontroll, sier Sven-Göran Eriksson. -  Og etter straffesparket, og sjøl om David brente det, så var det vi som var best. For Frankrike skapte ingen ting - de klarte ikke å omstille seg og utfordre vårt forsvarsspill.

-  Meget god kamp

-  Det er derfor jeg sier vi spilte en meget god kamp.

Sønderknuste optimister - ja, jeg kaller engelskmennene det. Allerede på bussen hjem til hotellet i går kveld tror jeg spillerne var tilbake og i gang med å tenke på hvordan gjenreisningen skal gå ut over Sveits og Kroatia.

-  Den jobben begynner allerede på treninga mandag, sier Svennis. -  Og jeg kan love at vi skal komme grusomt tilbake. Og derfor får dere se oss lenge - England blir å finne i kvartfinalene.

OH, DAVID: David Beckhams kone, Victoria holder lille Romeo på armen. Begge var engasjerte tilskuere under hele kampen.
DESPERAT DEPPA: - Vi fortjente ikke dette, vi fortjente å vinne kampen, sa Beckham, helt sønderknust etter å ha misbrukt Englands store sjanse til å punktere kampen.