- Dette fotballaget er ikke godt nok

Nå intensiverer Vålerenga spillerjakten.

• Les alt om cupbomben i Trysil!

NYBERGSUND/OSLO (Dagbladet.no): Vålerenga gikk på en ny stygg smell i kveld, denne gang mot 2.-divisjonslaget Nybergsund-Trysil i cupens fjerde runde.

Nybergsund kom på banen med en helt annen glød og innsatsvilje enn gjestene, og paffe Tippeliga-spillere ble til tider totalt fraløpt, nedkjempet og utspilt på Nybergsund Stadion.

– Det har vært mye kritikk mot treneren vår, men Petter kan verken løpe eller skyte for spillerne våre. Nybergsund-laget løper og kjemper oss i senk, i dag er det laget som er for dårlig, sa sportsdirektør Jan-Erik Aalbu etter kampen.

Må forsterke laget

Trener Petter Myhre måtte etter cuptapet igjen stå rakrygget og svare på kritikken, og på de samme spørsmålene om han kan fortsette som VIF-trener – men heller ikke han kan unngå å se at det spillerne presterer på banen ikke holder.

- Det sier seg selv at vi er frustrerte, vi får ikke betalt for arbeidet vi legger ned, sier Myhre. 

- Det var vi som ikke gjorde det vi skulle.

- Dette fotballaget er ikke godt nok

Jan-Erik Aalbu fastholder kritikken overfor Dagbladet.no.

– Dette fotballaget er ikke godt nok, sier Aalbu til Dagbladet.no, og bekrefter at Vålerenga nå aktivt er ute etter å skaffe seg forsterkninger – så fort som mulig.

Jakter fortsatt spiss

Vålerenga har scoret fattige 11 mål i årets Tippeliga, det er fire mål færre enn det laget som har scoret nest minst i serien.

Derfor har klubben i lang tid vært ute etter å hente inn en spiss, men foreløpig er det kun dagens utviste stopper Dan Thomassen som har kommet til Oslo-klubben i sommervinduet.

– I mai/juni var det ikke seriespill ute i Europa, så det var vanskeligere å finne spillere. Men nå starter ligaene opp igjen, og det blir lettere å sikre seg de riktige. Det er bare aktuelt å hente spillere som kan gå rett inn på laget, sier Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.no.

Skeid-spiss Mohammed Abdellaoue skrev nylig under en treårskontrakt med VIF, men den gjelder ikke før 15. november.

– Er Abdellaoue en spiller som går rett inn i Vålerengas førsteellever?

- Dette fotballaget er ikke godt nok

– Han kan være det, han hadde i alle fall gjort det i dag, sier Aalbu lakonisk.

«Moa» er i utgangspunktet ikke tilgjengelig før 15. november, men Aalbu bekrefter at det kan bli aktuelt å gå aktivt inn for å få spissen til Vålerenga før overgangsvinduet lukker 31. august.

- Det er et spørsmål om penger, sier VIF-direktøren.

MÅ HANDLE: Petter Myhre fortviler med VIF-benken, mens Ola Brenden og NIL jubler. Nå varsler sportsdirektør Jan-Erik Aalbu at spillerjakten intensiveres. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
MÅ HANDLE: Petter Myhre fortviler med VIF-benken, mens Ola Brenden og NIL jubler. Nå varsler sportsdirektør Jan-Erik Aalbu at spillerjakten intensiveres. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
REDNINGEN? Mange mener Mohammed Abdellaoue kan være en mannen som vil gi VIF et løft, men han kommer i utgangspunktet ikke før i november.