- Dette fryder hjertet mitt

Mons Ivar Mjelde og Brann revansjerte fjorårets fire tap mot Vålerenga.

(Dagbladet.no): Brann-Vålerenga 3-1.

Brann tapte alle kampene sine mot Vålerenga i fjor. Derfor smakte kveldens seier ekstra godt for trener Mons Ivar Mjelde.

- Dette har vi ventet på. Det var en liten revansje, og vi fikk vist noe av det som bor i dette laget. Det fryder hjertet mitt, sier han til TV 2.

Vålerenga spilte sin tiende seriekamp uten seier, den fjerde i år.

- Situasjonen er naturligvis ikke bra. Vi gjorde en bra kamp lenge, men var dårlige det siste kvarteret, sier Kjetil Rekdal.

- Noe må skje

Og etter fire runder ligger den regjerende seriemesteren helt i bunnen av tabellen med to poeng.

- Vi gjorde ingen dårlig kamp, men det var likevel ikke bra nok, sier Rekdal.

SIKRET SEIEREN: Robbie Winters punkterte kampen da han scoret Branns tredje mål. Foto: SCANPIX
SIKRET SEIEREN: Robbie Winters punkterte kampen da han scoret Branns tredje mål. Foto: SCANPIX Vis mer

Han varsler at noe må skje.

- Men jeg vil ikke si hva her på TV, sier han til TV 2.

Brann-trener Mjelde går inn i mai måned på tabelltoppen sammen med Lillestrøm og Stabæk på åtte poeng.

- Vi må bare ta den kjedelige ene kampen om gangen.

Vålerenga best fra start 

Vålerenga satte press på Brann umiddelbart fra avspark. Men så fikk både Ronny Johnsen og Thomas Holm skadetrøbbel, og mens Johnsen var ute på sidelinja, kom også Thomas Holm og ba om bytte.

Brann utnyttet den sviktende konsentrasjonen, og slo kontra. Kjetil Wæhler avklarte svakt, og Helge Haugen scoret via Thomas Holm som såvidt var kommet tilbake på banen.

- Amatørmessig, freste Kjetil Rekdal til TV 2 om timingen til spillere som sto i kø for å fortelle ham at de ville bytte ut mens ballen var i spill.

- Dette fryder hjertet mitt

Nytt godt VIF-kvarter

Brann overtok mer og mer av initiativet etter ledermålet. De holdt ledelsen til pause, og selv om Vålerenga nok hadde flere halvsjanser, var det ikke grovt ufortjent.

Vålerenga var nærmest scoring det første kvarteret av første omgang, men så kom Brann til en gigantisk dobbeltsjanse etter 63 minutters spill.

Robbie Winters misset på åpent mål, og heller ikke Petter Vaagan Moen klarte å dytte ballen inn da den havnet i beina hans.

Tre kjappe mål

Tolv minutter seinere traff Bengt Sæternes på en langt mindre sjanse. Han fikk kranglet med seg ballen, gikk på langs av 16-meteren og skjøt mellom beina til Andre Muri og inn nede i høyre hjørne bak en dekket Arni Gautur Arason.

Allan K. Jepsen reduserte med sitt andre innlegg rett i mål for sesongen. Sist var det rett fra corner, nå var det et innlegg fra venstresida som kom litt for langt inn - og landet i nettveggen bak Håkon Opdal.

Det gikk imidlertid bare et par minutter før Brann slo tilbake. Charlie Miller spilte fri Bjørn Dahl på høyrekanten. Innlegget hans traff midt på panna til Robbie Winters, som umarkert headet inn 3-1.

JUBEL I BERGEN: Robbie Winters og Bengt Sæternes sendte hjemmefansen til himmels.