Dette fryktede spranget har tatt livet av 24 hester. Likevel strømmer folk til for å se

Forbudt å øve.

LIVSFARLIG: Hester og jockeyer i aksjon over det fryktede Taxisov prikop-hinderet i Velka Pardubicka-rittet. Spranget har kostet 24 hester livet siden oppstarten i 1874. Foto: Michal Novotny / NYT / NTB Scanpix
LIVSFARLIG: Hester og jockeyer i aksjon over det fryktede Taxisov prikop-hinderet i Velka Pardubicka-rittet. Spranget har kostet 24 hester livet siden oppstarten i 1874. Foto: Michal Novotny / NYT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helgen gikk det prestisjetunge Velka Pardubicka-rittet av stabelen i Tsjekkia, akkurat som det har gjort nesten hvert eneste år siden oppstarten i 1874.

Et ritt hvis sagnomsuste rykte kan tilskrives én eneste ting.

Det fryktede Taxisuv prikop-hinderet.

24 mistet livet I løpet av de 140 årene siden rittets oppstart, har det aktuelle hoppet kostet så mange som 24 hester livet. Kanskje er det nettopp denne dramatikken og forventningen om dramatikk som trekker folk til banen en liten time utenfor Praha.

Noe av grunnen til at hoppet er så krevende, er at det ikke er tillatt å trene på det. Det blir bare brukt i konkurransesammenheng.

Rittet består av til sammen 31 hopp, og går over nesten sju kilometer, og i løpet av de 124 gjennomføringene har det aldri vært et løp hvor alle hestene fullførte.

I fjor kom bare 6 av de 20 startende til mål, mens 17 av 22 kom seg helskinnet gjennom løypa i årets ritt.

Hinderet er oppkalt etter en prins som på 1800-tallet overbeviste de som var ansvarlig for arrangementet om å beholde Taxisuv prikop, selv om det allerede da var fryktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer