- Dette går bra

TRIESTE (Dagbladet): Dagbladet fikk en kort kommentar fra Kjell Inge Røkke da han ble trillet inn til et rom for å ta røntgenbilder i 21.00-tida i går kveld. - Dette går bra, sa han med et lite smil.

Det ble en dramatisk avslutning på Italia Grand Prix for Kjell Inge Røkke. I 250 km/t steilet hans nye båt «Reverie» og gikk 360 grader rundt sidelengs før den landet. Sterkt forslått ble Røkke brakt til sykehuset i Trieste. - Legene der vil blant annet undersøke om han kan ha blitt påført indre skader, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Kjæresten Celina Midelfart var sammen med ham hele tida. Hun sa at de snart ville forlate sykehuset med en privatbil. Like etter klokka 22.00 ble likevel Kjell Inge Røkke trillet ut til en ventende ambulanse på bakplassen av sykehuset.

- Vi skal kjøre bort til et annet sted hvor han skal få sove i ro i natt, forklarte Celina Midelfart.

- Hjernerystelse

-Han har antagelig pådratt seg en liten hjernerystelse, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet sent i går kveld.

En annen i mannskapet til Røkke forklarte til Dagbladet at legene vil ha ham under kontroll.

- Han har ikke pådratt seg noen brudd. Legene sier det ikke er noe alvorlig. Han må bare få sove litt. Kjell Inge er en tøff kar, sier amerikaneren, som ikke ville oppgi sitt navn.

Ulykken skjedde på den siste runden i VM-løpet ved 15.30-tida i går. Kjell Inge Røkke var i ferd med å ta igjen Bjørn Rune Gjelsten som lå på tredje plass etter de to Victorybåtene fra Dubai. Ved utgangen av en sving steilet båten og gikk 360 grader rundt sidelengs før den landet. Etterpå slo den kraftig nedi sjøen med bakpartiet og deretter med forpartiet. Store deler av skroget ble slått av i de kraftige sammenstøtene. Det antas at båten hadde en fart på rundt 250 kilometer i timen.

Landet på kjøl

En ambulansebåt fra arrangørene kom raskt til ulykkesstedet og fikk hentet Kjell Inge Røkke og hans copilot Jim Dyke ut av båten som heldigvis hadde landet på kjølene igjen. De kjørte dem til land hvor en ambulanse fraktet dem videre til sykehuset.

- Det er klart at Kjell Inge Røkke har fått kraftig julig i sammenstøtene. Han har noe smerter i en fot, men er ikke alvorlig skadet. Legene vil ta en del prøver av ham. Røkke lurer selv veldig på hva som foranlediget ulykken. Derfor har han bedt meg om å skaffe en video som ble tatt fra helikoptrene som fulgte rett over båtene, sier Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng.

Celina Midelfart, Røkkes foreldre og barn fulgte løpet fra luksusbåten Reverie. Den var plassert innenfor bøyene båtene skulle passere. Ulykken skjedde så langt borte at de ikke kunne se hva som skjedde med sine kikkerter, men de ble tidlig informert. Den nærmeste familien reiste derfor til land med en spesialbygd mahognibåt med 440 hestekrefter og videre opp til sykehuset med en drosje. Mamma Gunvor Røkke og sønnen Kristian Røkke forlot sykehuset etter et par timer. Celina Midelfart ble igjen.

Bevisstløs

Bjørn Rune Gjelsten sier han ikke registrerte nøyaktig hva som skjedde med Røkkes båt.

- Han valgte en annen linje enn meg i utgangen av svingen. Jeg har fått forklart at han steilet og gikk 360 grader sidelengs rundt i lufta. Det er veldig spesielt. Han var bevisstløs noen sekunder.

- Derfor må han gjennomgå en fast prosedyre som blant annet innebærer at han får noen medisiner som gjør ham søvnig. Jeg har opplevd det samme selv ved en tidligere anledning. Legene vil blant annet undersøke om han kan ha blitt påført indre skader, men jeg har snakket med Kjell Inge selv. Han sier at han ikke har innvendige smerter. Jeg tror derfor han reiser hjem til Norge mandag morgen. Det vil neppe bli behov for mer behandling, sier Gjelsten til Dagbladet.

Glad for Molde-seier

Han fortalte Røkke at Molde slo Stabæk 1-0 i går kveld.

- Da ble han en glad gutt igjen, sier Gjelsten.

Bjørn Rune Gjelsten la seg etter planen på en andreplass i nesten hele løpet og hadde krefter igjen til å passere lederbåten «Victory 7», men i åttende runde fikk han en vannsøyle inn i en sylinder og fikk problemer med den ene maskinen.

- Da måtte jeg bare konsentrere meg om å komme trygt inn til tredje plass, sier han.

Kjell Inge Røkkes copilot og trottleman Jim Dyke sier at han tror den siste etappen inn til mål ville ha blitt meget spennende om ikke ulykken hadde skjedd. Selv har han bare fått smerter i en tå etter ulykken og ble skrevet ut av sykehuset i 20-tida i går kveld.

FAMILIEBILDE: Før det dramatiske båtracet tok Celina Midelfart bilder av kjæresten Kjell Inge Røkke poserende på sin nye båt «Reverie».
SMADRET: Den flunkende nye båten ble kraftig smadret foran og bak i det første VM-løpet Kjell Inge Røkke kjører på to år.<!--/BTEK2-->