Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2020

- Dette går ikke lenger

Rosenborg fikk ekspertslakt til pause, men har slått tilbake mot Bodø/Glimt.

PRESSET: Rosenborgs trener Eirik Horneland.
Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
PRESSET: Rosenborgs trener Eirik Horneland. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Bodø/Glimt 1-1 etter 65 minutter

-Ja, det er en skjebnekamp, men det plager meg ikke veldig.

Eirik Hornelands ord til Eurosport før dagens oppgjør sier alt om situasjonen og hovedpersonen. De siste dagene har ingrediensene vært krisemøte, et stort press fra media og opphetet krangel mellom spillere, men Horneland sto oppreist og rolig som skjæra på tunet og svarte ærlig om situasjonene.

DOMMER: Kristoffer Løkberg kan ikke forstå at dommer Kai Erik Steen ikke dømte fordel i denne situasjonen. Video: Fotball Media / Rødt Kort Vis mer

Hardt presset

Dessverre, for Horneland, var også RBK-spillerne fryktelige rolige. Bodø/Glimt startet desidert best, produserte to gode sjanser og presset trønderne lenger og lenger ned i banen.

- RBK er veldig heldige. De henger ikke med og har fått et temposjokk. konkluderer Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud da femten minutter var spilt.

Belønningen fikk Bodø/Glimt etter 22 minutter. Tore Reginiussen måtte bruke armene for å stoppe Saltnes inne i egen boks, og dommeren pekte på krittmerket.

Philip Zinckernagel var sikker som banken og limte ballen inn ved stolperota.

SIKKER:Philip Zinckernagel scoret kampens føsre mål. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
SIKKER:Philip Zinckernagel scoret kampens føsre mål. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

- Dette går ikke

Det var starten på en tung periode for hjemmelaget. Glimt virket mye, mye friskere og produserte halvsjanse etter halvsjanse. Gang på gang gled de gjennom RBKs midtbane og fikk satt opp farlige situasjoner.

- Vi ligger stort sett og forsvarer oss. Vi har nesten ikke ballen, uttalte en skuffet Tore Reginiussen etter de første 45.

FULGTE MED: Nils Arne Eggen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FULGTE MED: Nils Arne Eggen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Han var veldig andpusten, men Rosenborg kan puste lettet ut over at det bare står 0-1 til pause.

Som TV 2-ekspert Jesper Mathisen skrev på Twitter rett før pausen:

- Akkurat nå ser det ut som at Glimt er det samspilte førstelaget, mens RBK er reservelaget som bare er satt sammen av de resterende spillerne. De må gjerne ha møter, snakke om prosesser, krangle på bussen, få Per Ciljan hjem og drømme om utvikling - men dette går jo ikke lenger, var hans brutale dom.

- I boksing har de et uttrykk som heter «saved by the bell». Tror Rosenborg følte det litt sånn da dommeren blåste til pause, supplerer Mjøndalen-trener Vegard Hansen på Twitter.

RBK må svare, og de har 45 minutter på seg.

- Det var blytungt. Vi henger ikke sammen som et lag. Vi må samle oss og komme oss opp i press, sier Horneland til Eurosport.

Slo tilbake

RBK måtte levere i den andre omgangen, men fikk en verst tenkelig start. Omgangen var sju minutter gammel da Birger Meling ble utvist. Backen fikk et dårlig touch og kastet seg inn i en duell for å vinne tilbake ballen.

Det var et strakt bein. Det var knotter. Men det var ikke en veldig tøff duell.

Der og da så det røde strengt ut, men dommer Tom Harald Hagen var ikke i tvil.

Det stoppet ikke Rosenborg, som har kjempet seg inn igjen i oppgjøret.

Etter 66 minutter scorer Dino Islamovic sitt første RBK mål. Han krigetseg fri i boksen og styrte inn et perfekt innlegg fra Anders Trondsen.

- Da alle trodde at det ikke kunne bli verre, så har kampen snudd, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.

Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!