Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette gikk jo bra

Aamodt prøvde seg med ironi.

Kjetil André Aamodt ble sliten etter å ha blitt beste nordmann i den første treningsomgangen i utfor i Bormio i ettermiddag.

- Jeg var langt bak, så dette lover jo bra, sa Aamodt med stor selvironi og et enda større smil etter løpet sitt.

Han mente utfortraseen var krevende, og han holdt også på å falle helt på toppen etter å ha gjort en stor feil.

Han ble slått av de beste med vel tre sekunder.

- Jeg kjørte vel omtrent som jeg har gjort hele denne sesongen. Sånn sett er resultatet i denne treningsomgangen der jeg har vært den siste tiden, slo Aamodt fast.

- Hva la du i denne treningsomgangen?

- Jeg prøvde å kjøre ordentlig på ski, men slet litt med noen feilskjær. Treningen var viktig, for værmeldingene er ikke akkurat oppløftende de nærmeste dagene, så dette kan fort ble den eneste gjennomkjøringen vi får, sa Aamodt til NTB.

Han lå rett ut og slappet av i målområdet etter at han var kommet til mål, for han følte seg sliten - veldig sliten.

IRONISK: Kjetil André Aamodt. Foto: Tor Richardsen / Scanpix
IRONISK: Kjetil André Aamodt. Foto: Tor Richardsen / Scanpix Vis mer

Venter ikke mye

Neste konkurranse for Aamodt nå er kombinasjonen torsdag, der han i alle år har vært blant de ypperste favorittene i hvert eneste mesterskap han har kjørt.

- I år venter jeg meg ikke mye i kombinasjonen, for jeg kjører dårlig i både slalåm og utfor. Det nytter ikke å lure seg selv, sa han til NTB

Han la til at han synes slalåmkjøringen begynner å gå litt bedre, men etter ankelbruddet startet ikke Aamodt å trene og kjøre slalåm før på nyåret.

Derfor har han ikke godt nok treningsgrunnlag i den disiplinen til å kunne være med helt på topp. Det går også utover kombinasjonen.

(©NTB)