Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

Dette gir EM-håp

Norge har ikke tapt på Ullevaal under Lagerbäck før Spania-kampen. Og oppgjøret mot Romania spilles for tomme tribuner.

ALVOR IGJEN: Landslagstrener Lars Lagerbäck samlet spillerne i går. Lørdag venter Spania på Ullevaal. Tirsdag er Romania motstander i Bucuresti. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ALVOR IGJEN: Landslagstrener Lars Lagerbäck samlet spillerne i går. Lørdag venter Spania på Ullevaal. Tirsdag er Romania motstander i Bucuresti. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge må ha fire poeng mot Spania og Romania i EM-kvaliken, men helst seks. Så enkelt er utgangspunktet for trener Lars Lagerbäck og co. de neste dagene.

Lørdag er Spania motstander på Ullevaal. Tirsdag venter Romania i Bucuresti

Norge har havnet på gyngende grunn i kvaliken med fjerdeplass etter seks kamper. De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

Spania har 18 poeng og leder gruppa suverent. Andreplassen står mellom Sverige (11 poeng), Romania (10 poeng) og Norge (9 poeng). Malta og Færøyene er fortapt med henholdsvis 3 og 0 poeng.

Kan vi tro på at EM-sluttspill er mulig? Her er i alle fall et par faktorer Lagerbäck klamrer seg til.

God statistikk

Siden svensken overtok i 2017, har Norge ikke tapt på Ullevaal en eneste gang. Han har ledet laget i 12 kamper på nasjonalarenaen. Åtte har endt med seier, fire har gått til uavgjort. Målstatistikken er 21-8.

Men nå venter Spania. Og en så sterk motstander har Norge ikke møtt på Ullevaal under Lagerbäck. Laget ligger som nummer sju på FIFA-rankingen, Norge er på 47. plass. Spania har hatt sterkere utgaver tidligere, men er i ferd med å bygge seg opp igjen etter VM-fiaskoen i 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer