- Dette gir oss selvtillit

Umulige Ruud van Nistelrooy har en egen evne til å bare dukke opp foran mål. I går var det nok til å sende Manchester United til semifinalen i FA-cupen.

LONDON (Dagbladet): Forrige helg ble Ruud van Nistelrooy vraket da Manchester United møtte Fulham. I går møttes lagene igjen på Old Trafford, og nederlenderen svarte med å score to mål. Det var nok til å sende United til semifinalen. Det gir også trygghet foran returmøtet med Porto i Champions League.

- Dette gir oss ny selvtillit til kampen mot Porto. Vi har vært gjennom en vanskelig periode. Derfor var det godt å innkassere en viktig seier i dag, sier Ruud van Nistelrooy til Sky Sports.

Uenig i hvile

Nær sagt som vanlig bare dukket van Nistelrooy opp foran mål. Det første, en viktig utlikning etter 22 minutter, der Ryan Giggs skal ha sin del av æren etter et flott innlegg. Den andre og avgjørende goalen i det 61. minuttet kom etter en lang klarering fra Darren Fletcher som Cristiano Ronaldo mesterlig serverte videre til van Nistelrooy.

- Jeg følte meg frisk i dag. Jeg har ikke spilt på en stund og hadde overskudd, sier nederlenderen.

Han står imidlertid fast på at det var feil av manager Alex Ferguson å sette ham på benken da laget møtte Fulham i Premier League forrige helg.

- Noen ganger er man uenig med manageren, men man må akseptere den avgjørelsen han gjør. Det gjorde jeg forrige helg, men jeg er fortsatt uenig, sier van Nistelrooy.

Snudde kampen

Selv om United-spillerne smilte da sluttsignalet gikk, måtte de også i går kjempe for seieren. Fulham gikk tidlig i ledelsen etter at Wes Brown klippet ned Luis Boa Morte inne i straffefeltet. Straffesparket satte Steed Malbranque i mål. Da fryktet nok United-fansen det verste ettersom de rødkledde har hatt problemer med å komme tilbake når motstanderen scorer først. I går snudde de den negative trenden da van Nistelrooy satte sin første bare to minutter seinere.

- I dag viste vi god lagmoral. van Nistelrooy var god, han kunne scoret fire og det er slik spill vi forventer av han. Ronaldo var også god. Hans pasning før den andre scoringen er utmerket. I det hele tatt var dette en sterk kamp fra oss, og en viktig seier, sier Alex Ferguson til SkySports.

- Da vi gikk opp i ledelsen, var planen at vi skulle holde ballen i laget i fem til seks minutter for å få kampen inn i vår rytme. Det klarte vi aldri, sier Fulhams assistentmanager Steve Kean.

Solskjær måtte vente

Mens Ronaldo får skryt fra sjefen, må Ole Gunnar Solskjær fortsatt vente på sitt virkelige comeback for United. Fansen unner ham alt det beste, og allerede tidlig i andre omgang da United sløste litt med sjansene, kunne man høre Solskjær-sangen på Old Trafford. To minutter før full tid ble han byttet innpå. Hans andre opptreden på førstelaget etter skaden i september i fjor.

Foran tirsdagens kamp håper manager Ferguson å ha Mikael Silvestre tilbake etter skade. Selv om det ble med et baklengs i går har United fortsatt et defensivt problem. De siste 20 minuttene i går måtte Ryan Giggs spille back. Rett og slett fordi Ferguson ikke har forsvarsspillere tilgjengelig.

- Jeg syntes vi gjorde en bra kamp defensivt med noen små unntak, sier Ferguson.

SELVSIKKER DUO: Ronaldo var i driblehumør og van Nistelrooy hadde tatt på seg scoringskoen. Da blir det fest på Old Trafford. <P>