- Dette gir oss selvtillit

Sandefjord overrasket på Åråsen.

(Dagbladet.no): Lillestrøm - Sandefjord 1-2 (0-1).

Lillestrøm presset på i så og si samtlige 90 minutter på Åråsen, klarte aldri å sette ballen i mål før to minutter på overtid. Dermed måtte laget fra Romerrike gå av banen uten poeng for første gang i år.

Stresset stjerenene

Sandefjord gikk ut med høyt press, for å hindre hjemmelagets ballsikre midtbane i å briljere som den pleier. Det var en taktikk som lyktes godt. Spesielt playmaker Robert Koren ble uskadeliggjort.

- Brukt mye krefter på å presse høyt, det har vi lyktes med, sa gjestenes trener Tor Thodesen til TV2 like før pause.

Og Thodesen hadde meget god grunn til å være fornøyd. Tross i at de gule hadde spillet og det som var av sjanser i kampen, var det hans lag som gikk til pause med ledelse.

Etter en snau halvtime satte Erik Mjelde Åråsen i sjokk. Tobiasen la inn fra høyre, og etter å ha lagt ned ballen med brystet, fikk bergenseren avsluttet i mål, forbi keepervikar Otto Fredrikson.- Jeg visste at det kom til å bli mål da jeg traff ballen, jublet Mjelde etter kampen.

- Jeg tenker ikke så mye på det, men Brann er laget i hjertet mitt. Jeg er tross alt fra Bergen. Derfor var dette litt ekstra deilig.

TOPPSCORER: Andreas Tegström feirer 2-0 scoringa, hans sjette i Tippeligaen i år. Foto: Scanpix
TOPPSCORER: Andreas Tegström feirer 2-0 scoringa, hans sjette i Tippeligaen i år. Foto: Scanpix Vis mer

Voldsomt trykk

Det siste kvarteret av den første-, og i hele den andre omgangen, virket det som om det bare var ett lag på banen. Etter scoringa satte LSK inn Arild Sundgot for Khaled Mouelhi, og la om til sin vante 4-1-3-2 formasjon, og fikk satt bortelaget under press. Og spesielt innbytter Sundgot vær nære ved å få uttelling.

2. omgang var såvidt igang da «Fugla» kombinerte glitrende på venstre. Ballen endte til slutt hos Sundgot som avsluttet utenfor fra meget god posisjon.

Christoffer Andersson, som spilte sin siste hjemmekamp i Lillestrøm-drakta, hadde også et meget godt skuddforsøk.

- Det var veldig trist å avslutte karrieren min på Åråsen. Det første målet tar jeg på min kappe. Jeg trodde ballen ville lande bak meg og målscorer Mjelde, men feilvurderte, sa den svenske høyrebacken.

Gamblet - og tapte

Jo lengre LSK gikk uten scoring, jo mer og mer angrepsvillige ble de. Og 10 minutter før slutt skjedde det som ofte skjer i fotball; motstanderen kontrer inn en scoring.

En lang klarering fra Fredrik Kjølner spilte toppscorer Andreas Tegström aleine gjennom. Svensken lobbet kaldt over en utrusende Fredrikson, og scoret sitt sjette mål for sesongen.

To minutter på overtid fikk endelig Olivier Occean kranglet ballen over streken for hjemmelaget, men den forløsende utlikninga kom aldri.

- Måten vi fikk vår første seier på bortebane i eliteserien, gjør meg stolt. Dette var laginnsats av dimensjoner, sa Tor Thodesen etter kampen

Slo gamle kamerater

Tom Kristoffersen spilte tidligere i karrieren for nettopp Lillestrøm, og Sandefjord-kapteinen var meget fornøyd etter kampslutt.

- Dette gir oss selvtillit, var hans korte kommentar.

Christoffer Andersson har hatt flere målgivende pasninger for Lillestrøm i år. Kommer de til å være like giftige uten han?

  • Din mening: