Dette gir Solskjær og United håp mot Messi og Barcelona

Barcelona og Lionel Messi sliter overraskende ofte i Champions League-kvartfinalen. Sjekk tallene.

SPEIDET: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) sammen med assistent Mike Phelan på tribunen på Camp Nou lørdag. Foto: Pau Barrena / AFP / NTB Scanpix
SPEIDET: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) sammen med assistent Mike Phelan på tribunen på Camp Nou lørdag. Foto: Pau Barrena / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manchester United - Barcelona onsdag 21.00.

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) og resten av Manchester United har hatt åtte dager på å forberede seg til kampen når Barcelona løper ut på Old Trafford i kveld.

Katalanerne spilte på sin side både forrige tirsdag (4-4 mot Villarreal) og lørdag (2-0-seier over Atlético Madrid). Spanjolene stilte med toppet mannskap for fire dager siden, og tiden vil vise om det er til Uniteds fordel at de har hatt fire dager mer hvile.

- Det er selvfølgelig mange ting vi må forbedre, for de er et topplag. Vi skal bruke noen dager nå til å analysere og hente oss inn, og så skal vi forberede oss for Barcelona, som vil bli en fantastisk utfordring for klubben og for laget, uttalte Solskjær på pressekonferansen etter 1-2-tapet for Wolverhampton.

Hvis Manchester United trenger økt selvtillit før gigangtoppgjørene i Champions Leagues kvartfinale, er det bare til å se til forrige runde, da de røde slo PSG 3-1 på bortebane og tok seg videre på bortemålsregelen etter 3-3 sammenlagt.

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og spillerne hans får hard medfart i onsdagens aviser etter tapet mot Wolverhampton. Reporter: Christian Monge / Dagbladet. Vis mer

Stoppe Messi

Men det er også andre ting som gir grunn til optimisme, hvis vi skal legge statistikk til grunn. Det ene er at superstjerne Lionel Messi ikke har scoret på sine elleve siste kvartfinalekamper(!).

Vi må helt tilbake til 2013 sist Messi kom på scoringslista i kvarten (2-2 mot PSG), skriver Manchester Evening News. Samtidig står argentineren med 22 mål på 30 kamper mot engelsk motstand, og angriperen er i storslag om dagen.

- Messi er den spilleren han er. Jeg forstår at alle managere og spillere ser etter en måte å stoppe ham på. Noen ganger forsøker de å nøytralisere visse spillere. I morgen får vi se om det fungerer. Jeg forventer store ting av Leo, og han pleier å levere, sier Barcelona-manager Ernesto Valverde på en pressekonferanse kvelden før kampen.

Barcelona har på sin side dårlig erfaring med nettopp kvartfinalen de siste sesongene. Tre ganger på rad (fire av de fem siste) har det blitt exit i nettopp denne runda, hvor Atlético Madrid, Juventus og Roma i tur og orden har tatt seg videre på Barcelonas bekostning.

Målløse

Det som er mer bekymringsverdig sett med spanske øyne, er mangelen på mål.

Etter at Barca slo Arsenal 2-0 på bortebane februar 2016 - har laget gått fem strake bortekamper uten å score et eneste mål på reise i utslagsrundene: Atlético Madrid (0-2), Paris St Germain (0-4), Juventus (0-3), Roma (0-3) og Lyon (0-0).

Barcelona-stjernene har gått målløse av banen i seks av de siste elleve kampene i Europa.

- Vi har ikke noe spesielt mål for kampen, for å få noe spesielt resultat. Det er viktig å score på bortebane. De siste utslagsrundene har vi ikke scoret. På hjemmebane vet du viktigheten av å score mål. Vi skal spille på vår måte og stoppe dem, sier Valverde.

55-åringen fikk også spørsmål om det viktigste er å holde nullen eller score mål på Old Trafford.

- Jeg er ikke sikker. Begge deler hvis du kan kombinere de to. Målet vårt er å vinne kampen, og jeg er sikker på at det er det samme for dem, sier Valverde.

Det at Barcelona ser ut til å ha scoringsvegring på bortebane i Europa når det drar seg til, bør Manchester United utnytte om håpet om avansement skal leve videre etter kampen i kveld. For returoppgjøret på Camp Nou tirsdag blir alt annet enn lett - særlig om Solskjærs menn ikke har noe å gå på fra første kamp.

Siden mars 2010 har Barcelona spilt 52 Champions League-kamper på hjemmebane, og har kun tapt én gang (0-3 mot Bayern München i 2013). Fasiten på disse kampene er 43-8-1 på Camp Nou - en statistikk som bør skremme de fleste.

I storform

Barcelona leder La Liga med elleve poeng etter 31 spilte kamper. Etter en nokså rolig start på sesongen (4-3-1 etter åtte ligakamper), cruiser katalenerne sannsynligvis inn til en ny ligatittel.

Den fryktede angrepsduoen Lionel Messi (ti mål) og Luis Suarez (fire mål) står med 14 mål på de siste seks kampene seg imellom, og sistnevnte har virkelig begynt å finne formen de siste ukene.

Villarreal viste at det er mulig å få Barcelona på hæla, men midtstopper Gerard Pique spilte ikke i den underholdende 4-4-kampen, noe som viser hvor viktig den tidligere Manchester United-spilleren er for dem.

Med toppet Barcelona-mannskap blir det en vanskelig oppgave for Manchester United, men PSG-seieren viste at ingenting er umulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer