Dette gjelder også Ezinne

Når en ærlig norsk jente imponerer på en dopingbefengt sprint, bør det være mulig å skjønne hvorfor feilene fra Tysse-saken må få konsekvenser.

I FINT SELSKAP:  Ezinne Okparaebo har trent seg opp i den dopingbefengte sprinten. Det er denne ærlige muligheten norske idrettsledere må stå opp for også når det koster. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet.
I FINT SELSKAP: Ezinne Okparaebo har trent seg opp i den dopingbefengte sprinten. Det er denne ærlige muligheten norske idrettsledere må stå opp for også når det koster. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED Ezinne Okparaebos herlige OL-innsats på 100 meter, må det være mulig for norske idrettsledere å ta inn over seg hvilket ansvar de har i dopingkampen. Dette er en av friidrettens mest ødelagte øvelser. Her er det mye dårlig samvitighet og nok av nedbrutt helse bak de beste resultatene.

Først nå som den internasjonale kontrollen er forbedret, kan en dopingfri norsk jente bli blant de ti beste i OL.

EZINNE har hatt en imponerende jevn utvikling på karrieren sin. Steg for steg er hun blitt raskere etter at hun forsiktig begynte med litt friidrett som 9-åring hjemme i Groruddalen i Oslo.

Bare 24 år gammel er hun fortsatt en unge sprinter. Gårsdagens medaljetrio er i snitt over fem år eldre. Det gir Ezinne et realistisk håp om å komme enda nærmere de aller beste. Med kloke Unni Helland som sin første trener i BUL, har hun lært hva som kreves både av holdning og trening for å leke med verdens raskeste jenter.

Det er dessverre disse holdningene noen idrettsledere har satt på spill de siste månedene ved ikke lenger å stille samme krav til oss selv som til konkurrentene. For det er dette Tysse-saken dreier seg om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer