Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette gjør hun hvis Carlsen eller Anand er i dårlig humør

Anastasia Karlovitsj leder alle pressekonferansene.

SOTSJI (Dagbladet): -OK. Velkommen til denne pressekonferansen med Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Slik åpner Anastasia Karlovitsj hver pressekonferanse under VM i år. Akkurat på samme måte som hun gjorde i fjor. 

32-åringen fra Ukraina er pressesjef i Fide og leder alle  pressekonferansene under VM-kampene. Hun stiller de første spørsmålene og styrer hvem som får lov til å stille spørsmål til en hver tid.

I India kokte det til tider, men Karlovich forteller at det har gått roligere for seg i år.

Men hvordan er det egentlig å stille de to rivalene til veggs rett etter et parti?

Evaluerer - Jeg kan ikke være hundre prosent sikker, men jeg prøver å lese dem for å komme  fram til humøret deres. Det påvirker hvilke spørsmål jeg stiller. Jeg må se når jeg kan putte litt press på dem, og stille de tøffe spørsmålene, og når jeg må vente litt, sier hun til Dagbladet.

 PRESSESJEF: Når Magnus Carlsen og Vishy Anand skal forklare partiet, er det  Anastasia Karlovitsj som styrer showet.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PRESSESJEF: Når Magnus Carlsen og Vishy Anand skal forklare partiet, er det Anastasia Karlovitsj som styrer showet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Karlovich er selv sjakkspiller, og er ranket som nummer 9928 av de aktive spillerne i verden. Stormesterens rating er solide 2248.

Oppskriften hun følger i møtet med Anand og Carlsen er enkel:

- Jeg kan se det på måten de kommer opp på podiet på. Det er ganske åpenbart, også tar jeg høyde for partiet. Jeg er en sjakkspiller selv og kan se hvordan de spilte og hvordan det gikk. Hvis jeg taper en kamp bør du trå varsomt, for da er jeg i veldig dårlig humør noen minutter. Jeg prøver å se for meg i hvilket humør de er og stiller spørsmålene deretter. Er de i dårlig humør spørsmålene til slutten av pressekonferansen.

I dag gravde hun for eksempel om Carlsens form. Nordmannen virker trøtt i åpningen av partiet - det var noe «alle» ville ha svar på.  Og Carlsen svarte med et lite smil - selv om han ikke ga altfor mye informasjon.

Men det er ikke alltid sånn. I fjor gikk Anand til et syrlig angrep på henne etter et spørsmål.

Under kontroll Lokalet til sjakk-VM ble klart i siste liten, og fortsatt har ikke pengepremiene kommet på bankkontoen til arrangørene.

Men selve partiene har gått uten problemer.

Pressesjefen er fornøyd:

- Alt har gått bra under partiene så langt.  Det er ikke noe problemer med at glassplaten mangler. Fotografene har sin tidsramme og etter det er det stille i spillelokalet, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling