- Dette gjør Petter aldri igjen

Men sprinttreneren har aldri sett Northug bedre.

BLE SLÅTT I SPURTEN: Petter Northug var uimotståelig i diagnolgang i den siste, lange motbakken, men ble innhentet av Russlands Nikita Kriukov på oppløpet. Foto:   (AP Photo/Lehtikuva/Vesa Moilanen)
BLE SLÅTT I SPURTEN: Petter Northug var uimotståelig i diagnolgang i den siste, lange motbakken, men ble innhentet av Russlands Nikita Kriukov på oppløpet. Foto: (AP Photo/Lehtikuva/Vesa Moilanen) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sprinttrener Ulf Morten Aune skrøt uhemmet av Petter Northug (26) etter fredagens sprint i Kuusamo.

Riktignok ble Northug overraskende slått av russeren Nikita Krijukov (regjerende OL-mester i klassisk sprint) på oppløpet. Det var ikke helt etter planen.

Det var det som skjedde i springbakken som fikk fram de store ordene fra sprinttreneren. Der viste Northug bedre takter enn noen gang. Det var nesten litt klassisk Frode Estil-tripping over ham. Northugs friske takt gjorde ham utilnærmelig på det feltet under første del av minitouren i Finland.

- Det var ekstremt bra. Han traff fantastisk godt.

- Har du sett ham bedre i slikt terreng?

- Nei. Dette var imponerende. Han har helt klart tatt et steg, sa Aune.

Ubalanse Norsk presse kom aldri så langt som at de kunne spørre Northug selv om teknikken, men spurten fortalte han litt om under den internasjonale pressekonferansen.

- Jeg hadde en god følelse under heatene, men traff ikke helt på inngangen til oppløpet etter den siste svingen. Spurten ble ikke så bra som jeg ville ha det til. Jeg fikk aldri flyten og var ikke i balanse, mente Northug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer