Dette gjør Svendsen sjeleglad og Bjørndalen misfornøyd

VM-arrangøren har tatt grep mot mildværet.

ARRANGØREN HAR TATT GREP: Det varme været gjør løypa løs, noe som er en ulempe for de litt tyngre løperne som Emil Hegle Svendsen og Lars Berger. Heldigvis for dem blir løypa saltet, slik at den blir hardere.
ARRANGØREN HAR TATT GREP: Det varme været gjør løypa løs, noe som er en ulempe for de litt tyngre løperne som Emil Hegle Svendsen og Lars Berger. Heldigvis for dem blir løypa saltet, slik at den blir hardere.Vis mer

• Følg herrenes sprint i livestudio kl. 12.30 og kvinnenes sprint kl. 15.30

RUHPOLDING (Dagbladet): Det er reine påskeværet i VM-byen Ruhpolding om dagen, med sol og temperaturer opp mot 10-15 grader på det varmeste.

Selv om det er fornøyelig for publikum, skaper det enkelte utfordringer for arrangøren. 

Før den første konkurransen på torsdag ble det saltet i VM-løypene, som gjør at snøen binder seg og blir hardere. Og slik blir det så lenge mildværet fortsetter. 

- Sjeleglad for salting
For Emil Hegle Svendsen var arrangørens avgjørelse som bestilt.  

- Det er veldig mye bedre nå enn det var på treningene i forkant, og det er jeg sjeleglad for. Det var løpere på laget som var imot salting - de som er noen kilo lettere enn meg. Jeg skjønner jo det, men jeg er glad for at de saltet, sier Hegle Svendsen til Dagbladet. 

- Hvem var størst motstander av salting? 

VIL HA VANSKELIGE FORHOLD: Ole Einar Bjørndalen trives som best når konkurrentene klager.
VIL HA VANSKELIGE FORHOLD: Ole Einar Bjørndalen trives som best når konkurrentene klager. Vis mer

- Ole (Einar Bjørndalen) ville helst ha løypene uten salt, tror jeg. Lars (Berger) er på mitt lag, mens Tarjei (Bø) er sånn midt imellom. Jeg tror kanskje han også var litt imot salting. 

Bjørndalen svarer slik på spørsmål om han er misfornøyd med løypesaltet: 

- Ja, si det. Jeg liker at det er litt løst, ja. Men jeg var forberedt på at de kom til å gjøre det. 

- Det ville vært en fordel for deg som er lettere enn mange om de droppet saltet?

- Det ville jo det. Men jeg tror jeg skal takle hardt føre også ganske bra. Det er uansett de som er i best form som går fortest, sier han til Dagbladet. 

Bjørndalen er generelt tilhenger av ruskevær og vanskeligere forhold, i motsetning til mange av sine konkurrenter. Årsaken er enkel: 

- Da blir folk i dårlig humør og jeg blir i godt humør, gliser han. 

Bø kjenner kribling
I dag står VMs første individuelle øvelser på programmet, sprint for herrer og kvinner. Emil Hegle Svendsen tror han kan vinne med én bom. 

RASKEST: Emil Hegle Svendsen er trolig den beste langrennsløperen i skiskyttersporten for tida, men sleit tungt i VM-løypene før det ble saltet.
RASKEST: Emil Hegle Svendsen er trolig den beste langrennsløperen i skiskyttersporten for tida, men sleit tungt i VM-løypene før det ble saltet. Vis mer

- Det kommer an på langrennsformen, men man vinner i hvert fall ikke med mer enn en bom. Slike ting er det umulig å vite på forhånd, man kan godt si at man må skyte to fulle hus, og så holder det av og til selv med en bom. Andre ganger går det ikke selv med to feilfrie skytinger, sier han. 

Tarjei Bø er supermotivert etter å ha blitt vraket til mixed-stafetten på torsdag. 

- Jeg er kjempegira og veldig på hugget. Det kribler i beina. Jeg er lei av å vente, sa han på gårsdagens pressetreff.