Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM

Dette gjør TV-profilen forbanna

Robert Perlskog er i villrede kort tid før EM-åpningen.

KOMMENTATOR: Dette er utsikten fra kommentatorplass i Scandinavium. Foto: Robert Perlskog / Twitter.
KOMMENTATOR: Dette er utsikten fra kommentatorplass i Scandinavium. Foto: Robert Perlskog / Twitter. Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge spiller på hjemmebane under håndball-EM, men det gjør også Sverige og Østerrike. Mens det norske herrelandslaget gjennomfører gruppespillet i Trondheim Spektrum, spilles det også gruppespillskamper i Graz, Wien, Malmö og Göteborg.

Det svenske kommentatoren Robert Perlskog er på plass i sistnevnte by for å følge Sveriges kamper. Men det blir vanskeligere enn han først hadde sett for seg.

TV-profilen er i harnisk over plassen han har blitt tildelt i Scandinavium - arenaen Sverige spiller sine gruppespillskamper.

- Det blir mye gjetting i morgen. Uten TV, ingen EM. Noen har misforstått. Takk Scandinavium. Takk som faen, raste han på Twitter torsdag.

- Jeg driter i det

Årsaken til kommentatorens klaging er avstanden fra kommentatorplass til banen.

Perlskog mener det knapt er mulig å se spillerne fra kommentatorbua.

- Det er faen meg en katastrofe. Det blir verre og verre for hvert mesterskap. Det er utvikling at TV-kommentatorene flyttes lenger og lenger bort fra banen. Man kan jo ikke identifisere den kantspilleren som er lengst borte. Da må du ha med deg kikkert, tordner han overfor Aftonbladet.

Sverige hjemmeåpner mot Sveits i kveld. Begge lagene regnes som gode kandidater til å ta seg videre fra gruppespillet. Perlskog sier han vurderer å kjøpe en kikkert for å stille best mulig forberedt til kampen.

ISOLERT: Sander Øverjordet er isolert på rommet grunnet et magevirus, og kan derfor ikke spille kveldens kamp mot Bosnia. Video: Rødt Kort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil ikke framstå som en jævla grinebiter. Men jeg har gjort dette siden 1981. Mens Lidl (sponser EM) sitter i en sofa ti meter fra banen, må vi som kommenterer til 1,5-2 millioner mennesker sitter der oppe. Det blir mye vanskeligere å jobbe, og viktigst av alt gi seerne et bra tilbud. Det er jo derfor jeg er her. Jeg driter i det, men jeg tenker på seerne, forteller Perlskog.

Får svar

Lorenz Liechti i selskapet InFront mener at Perlskog ikke har noen grunn til å klage.

- Han har briljant overblikk der oppe, og det er ingen hindringer mellom han og banen. Det er ingen problem å kommentere derfra. Og han har en eller to monitorer som han kan se nærbilder på, sier Liechti.

Perlskog rister på hode av uttalelsen.

- Det er ikke sånn det fungerer. Det er en liten monitor. Jeg kan kommentere ut ifra det jeg ser der, men da kunne jeg like gjerne sittet hjemme. Da trenger jeg ikke å være her.

Norge spiller også sin første kamp i kveld. De møter Bosnia i Trondheim Spektrum kl. 20.30. Christian Berges menn er favoritter til å vinne, og det er også en kamp Norge burde vinne. Det er ikke rom for feilskjær i gruppespillet, og søndag venter den antatt tøffeste motstanderen, Frankrike. Franskmennene skal i aksjon mot Portugal kl. 18.15 i dag.