Dette glemmer vi på sletta

Du finner det meste hos hittegodsen.

Ta en kikk: Savner du noe av dette under Norway Cup? Noen andre har funnet det for deg. Andreas Georg Holthe, Nicolai Krogstad og Ingvild Fossgård jobber i hittegodskontoret. Foto: Odd Roar Lange
Ta en kikk: Savner du noe av dette under Norway Cup? Noen andre har funnet det for deg. Andreas Georg Holthe, Nicolai Krogstad og Ingvild Fossgård jobber i hittegodskontoret. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Noen går rundt uten briller og penger. Men hittegodskontoret har et hemmelig triks for å finne eierne.

Norway Cup-deltagerne er som alle andre i Sommer-Norge: Ganske glemske.

Det merker man også på hittegodskontoret på Ekebergsletta.

- Vi får inn litt av hvert. Men aller mest er det klær i alle varianter, sier sjefen i informasjonskontoret, Bjørn Tore Lie.

Ser lyst på det
- I hittegodskassa samles det nå opp med briller i mange farger og styrker, en rekke bankkort og mobiltelefoner, klokker og videokamera.

- Det har vært en del glade mennesker innom her og hentet tapte verdigjenstander. De blir svært fornøyde når de får igjen sakene sine, sier Lie.

- Vi jobber hardt for å spore opp eierne. Når det gjelder bankkort har vi et lite triks. Vi jar en god alliert  partner i bankfolkene i DNB. De hjelper oss med å finne frem til adressen til eierne, og så jakter vi på dem via internett. Det lykkes i mange tilfeller å finne eierne, forteller den erfarne Norway Cup-medarbeideren.

Bedre enn før - Det har vært flere gjenglemte ting tidligere år. Det handler nok om været. Så lenge det er dårlig vær så er det færre folk på Ekebergsletta.

- Det er ikke så mange klokker i gjenglemtkassa. For de fleste bruker heller klokke på mobiltelefonen enn på hånda. Og så har vi litt trøbbel med å spore opp mobil-eiere når de ikke har registrert seg i nettbaserte telefonkataloger, forteller Andreas Georg Holthe, Nicolai Krogstad og Ingvild Fossgård i hittegodsbua.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer