NAPOLI RASER: The Guardian-journalist Barry Glendenning omtalte Napoli som en mafiaby, og siterte film-trilogien Gudfaren i en ryktespalte som blant annet handlet om Manchester Uniteds Danny Welbeck. Det fikk fans og klubb til å se rødt. Foto: NTB Scanpix
NAPOLI RASER: The Guardian-journalist Barry Glendenning omtalte Napoli som en mafiaby, og siterte film-trilogien Gudfaren i en ryktespalte som blant annet handlet om Manchester Uniteds Danny Welbeck. Det fikk fans og klubb til å se rødt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dette Gudfaren-sitatet fikk Napoli-fansen til å se rødt

Nå ber klubben journalisten om å endre artikkelen.

(Dagbladet): Journalister tenker ikke alltid over hvor stor betydning det kan få om man ordlegger seg litt feil i en artikkel. Det har The Guardians Barry Glendenning fått kjenne på kroppen.

Journalisten skrev en artikkel om overgangsrykter i England, og skulle omtale Napolis interesse for Manchester United-spiller Danny Welbeck da han noterte følgende i artikkelen, skrevet for The Guardian:

«Napolis sportsdirektør Riccardo Bigon har gitt Welbecks agent beskjed om at Napoli er interessert i å signere hans klient, men med interesse fra Everton og Tottenham, må klubben fra en av de største mafiastedene gi Manchester United og Welbeck "an offer they can't refuse"».

Uttrykket «an offer they can't refuse» refererer til det mest berømte sitatet fra film-trilogien Gudfaren, og betyr i filmen at dersom tilbudet avslås, vil personen bli drept. Sitatet ble forøvrig brukt i alle de tre filmene.

Vil gå til sak Etter denne formuleringen har flere Napoli-supportere annonsert at de vil saksøke den engelske avisa, skriver Football Italia. De hevder ordbruken «mafiasted» er et rasistisk angrep på Napoli.

En gruppe som kaller seg Movimento Neoborbonico, har startet en underskriftskampanje for å ta saken til retten.

«Vi forstår bitterheten over at en Manchester United-spiller kan bli solgt til SSC Napoli, men vi kan ikke tolerere slike fornærmelser», skriver de blant annet.

Reagerer Og ikke nok med det, nå har Napoli også kommet med en offisiell uttalelse i saken.

«Jeg er klar over at det kan skje at en artikkel ikke blir lest nøye nok før den publiseres. Det er mulig at desken som jobber med sporten på The Guardian ikke innså hva som hadde blitt skrevet. Hvis ikke det er tilfellet er vi forferdet over å lese en slik utdatert, dum og vulgær klisjé som dette, det å linke byen Napoli til mafiaen», skriver klubben blant annet i et åpent brev til avisa.

Klubben bruker også MTV-programmet Geordie Shore som et eksempel på at de ikke dømmer Newcastles innbyggere som uforskammede, treningsavhengige sosiopater, selv om programmets hovedpersoner framstår slik i den britiske serien.

Napoli håper at artikkelen vil endres, uten at den ser ut til å bli det foreløpig.

Barry Glendenning ser ikke ut til å ønske å endre på noe hvis du tar en titt på Twitter-profilen hans, hvor han forsvarer seg fra flere personer som raser etter at artikkelen ble kjent.