Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette gullbildet motiverer Brann-gutta før kampene

Dette er det siste de ser før kampstart.

(Dagbladet.no): Det henger et stort bilde utenfor garderobedøra til Brann på Stadion i Bergen.

Spillerne er kledd i gullfargede drakter. Publikum går av hengslene på tribunen. Byens fotballstolthet er seriemestere for første gang siden 1963.

Bildet ble tatt 28. desember i fjor - og forteller alt om hvor etterlengtet den triumfen var.

For Mons Ivar Mjelde er det både en utfordring og en inspirasjon å ha det bildet der.

- Jeg er selvsagt glad og jeg ser jo bildet der vi står på seierspallen på Stadion som henger utenfor garderoben vår. Men vi må kvitte oss med de bildene i hodet om vi skal være sultne, vinne igjen og gjenskape prestasjonene, sier treneren til klubbens hjemmeside.

- Det kan minne oss på at vi gjerne vil oppleve det igjen. At det var så gøy å vinne dette sammen. Det er sånn du må bruke det, sier Mjelde til VG.

- Motiverende

Håkon Opdal smiler lurt når Dagbladet.no spør ham om det bildet. Det er snakk om alle fotballspilleres drøm og gode minner.

JAKTER PÅ NYTT GULL: Om to dager starter Brann-gutta jakten på et nytt seriemesterskap. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
JAKTER PÅ NYTT GULL: Om to dager starter Brann-gutta jakten på et nytt seriemesterskap. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

- Det er både utfordrende og motiverende å se det bildet rett før kampstart. Jeg er veldig glad for at det henger der, sier han.

Eirik Bakke skal lede sine medspillere ut på matta som kaptein i år. Heller ikke han tror de vil boble over av gullrus når de går forbi bildet på vei ut til kamp.

- Det er jo et gledens bilde, og det er bare positivt at det henger der. Hvis det vil påvirke oss i det hele tatt, vil det bare inspirere oss til ekstra innsats for at det skal skje igjen, sier Bakke.

Skal sitte fra start

Brann-gutta føler at de er i rute og mener de er minst like godt forberedt som for ett år siden.

- Vi sleit litt i vårsesongen i fjor, men sanket likevel nok poeng. Vi tenker ikke på at vi har et gull å forsvare. Målet er likevel å vinne serien igjen selvfølgelig og komme oss til Champions League, sier kaptein Bakke.

Mons Ivar Mjelde fortalte til Dagbladet.no for noen uker siden at årets sesongforberedelser har vært en del annerledes, ettersom de forsøkte å legge inn en formtopp mot Everton-kampene. Det hjalp ikke mot sterke engelskmenn, men han håper at spissingen gjør at de står sterkere når serien sparkes i gang til helga.

- Det viktigste i år er å være stabilt gode hele sesongen. Det klarte vi i fjor, og derfor tok vi gull. Veldig mange lag kommer til å kjempe om topplassene i år, så det blir viktig å være med fra start, sier Opdal.

image: Dette gullbildet motiverer Brann-gutta før kampene

For Branns del starter alvoret søndag kveld klokka 20, mot Fredrikstad hjemme i Bergen.

MOTIVERT: Håkon Opdal mener festbildet bare girer dem opp før kampstart.
VIL VINNE IGJEN: Brann-kaptein Eirik Bakke sier bildet kan inspirere til ekstra innsats.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media