Dette hadde han aldri gjort før!

Shaka Sola kastet spyd for første gang i VM.

(Dagbladet.no): VM er ikke like alvorlig for alle de involverte. Mens hjemmehåpet Tero Pitkämäki og vår egen Andreas Thorkildsen kvalifiserte seg til spydfinalen i dag, var det en mann fra Samora som kastet over 25 meter kortere enn de andre - til tross for at han satte personlig rekord.

Mannen heter Shaka Sola og skulle egentlig deltatt i kulekonkurransen i mesterskapet. Men siden han rotet med tidsforskjellene på flyovergangene til Finland, ble han sittende på Palua i tre dager. Da han endelig kom til VM i Helsingfors, var hans eneste mulighet til å konkurrere nettop spydkonkurransen - der han stilte uten en personlig bestenotering en gang.

Publikum i Helsongfors trykket imidlertid Sola til sitt bryst og ga ham stående applaus etter begge kastene. Noen framtid innen spykast har imidlertid Sola ingen tro på.

- Du vil ikke se meg kaste et spyd igjen, med mindre du kommer til New Zealand og ser meg fange en fisk, spøkte Sola til AP etter dagens to kast.

TO PERSONLIGE REKORDER: Sola satte to personlige rekorder i sine to kast i dagens kvalifiseringsrunde. Foto: Scanpix
TO PERSONLIGE REKORDER: Sola satte to personlige rekorder i sine to kast i dagens kvalifiseringsrunde. Foto: Scanpix Vis mer