Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette hadde jeg aldri trodd

Et tidel unna gullet på 50 meter bryst.

(Dagbladet.no): For et EM Alexander Dale Oen har levert.

Etter gull og sølv tidligere i mesterskapet, forsynte bergenseren seg nok en gang av premiebordet på søndagens 50 meter bryst.

Nordmannen svømte inn til sølv på tiden 27,53, som også er nordisk rekord.

På forhånd var ikke Dale Oen levnet store sjanser på gullet, men halvveis ledet han foran verdensrekordholder Oleg Lisogor. Ukraineren kom sterkt mot slutten, og vant et knepent tidel foran nordmannen.

Trodde han hadde gullet

Uten at Dale Oen fortvilte over å bli slått på målstreken igjen.

- Dette hadde jeg i hvert fall aldri trodd, at det skulle bli sølv på 50 meter bryst. Det er egentlig helt utrolig. Det var bare et dårlig innslag som fratok meg gullet. Jeg bare gled inn, og tapte nok en del på det, sier han til bt.no.

Trener Petter Løvberg er minst like overrasket som eleven.

image: - Dette hadde jeg aldri trodd

- Det her kom uventet. Husk at han aldri før har vært i en semifinale på 50 meter, dette var bare en øvelse vi slang oss med på. Men Alexander svømte helt perfekt, fant en enormt god rytme og utfordret verdensrekordholderen. 3-4 meter fra mål trodde jeg han kom til å vinne. Men han bommet litt på inngangen, og fikk litt liten fart i det siste taket. Vi er uansett strålende fornøyd - han knuser jo den nordiske rekorden, sier Løvberg til Dagbladet.no.

Han nøler ikke med å betegne Dale Oen som en komplett svømmer, etter medalje både på 50 meter, 100 meter og 200 meter bryst.

- Ja, jeg vil si han er komplett. Han har fart, utholdenhet, alt sammen. I kveld knuste han folk som har spesialisert seg på 50 meter, som ikke en gang svømmer 200 meter.

Og for å sette Dale Oens EM-prestasjoner i perspektiv:

- Australia hadde OL-uttak i dag, og de vinner på dårligere tider enn Alexander sine. Det at han klart å droppe tida si i finalene i alle tre løpene, vitner om et utrolig sterkt hode, sier Løvberg.

Nå er det OL som gjelder

Nå seiler Dale Oen opp som en medaljekandidat i OL i Beijing. Men treneren setter ut piggene når ordet «gullhåp» blir nevnt. 

- Det ordet vil jeg ikke bruke. Jeg vil overhodet ikke si at han er en gullkandidat, han er fortsatt en medaljeutfordrer. Men vi skal jobbe sykt for at han skal svømme ennå fortere i OL. 

image: - Dette hadde jeg aldri trodd

For en EM-medalje blekner selvsagt sammenlignet med en medalje i OL. 

- Jeg håper han tar med seg den gode følelsen til OL. Dette er bare generalprøven. Det var her han skulle bygge selvtillit, og nå må vi legge det bak oss. Framover blir det OL for alle penga, sier Løvberg.  

Dagbladet.no kommer med mer.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer
<B>MEDALJE NUMMER TRE:</B> Dale Oen (t.v.) viser stolt fram sin sølvmedalje. Til høyre gullvinner Oleg Lisogor og bronsevinner Alessandro Terrin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media