Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette hadde jeg aldri trodd

Reginiussen debuterer foran skjema.

PODGORICA (Dagbladet.no): Tore Reginiussen smilte bredest av alle etter den gjørmete treninga utenfor den montenegriske hovedstaden i ettermiddag.

Han gjennomførte hele øka som stoppermakkeren til Brede Hangeland og etterpå fikk han beskjed av Åge Hareide om at han starter kampen i morgen.

- Det blir nok en del grubling i kveld og en lang dag i morgen før kampstart, sier Tromsø-spilleren til Dagbladet.no.

Brede dirigerer

Etter bare to treninger med landslaget får han sin ilddåp mot Montenegro.

- Jeg blir kastet rett inn i det, og det er jo ofte det greieste. Jeg må bare tenke at jeg skal gjøre det jeg pleier å gjøre og spille som vanlig, sier han.

Selv om han føler seg trygg foran debuten, er han glad for å ha rutinerte Hangeland ved sin side.

- Det er veldig fint å spille med Brede. Han er flink til å prate og gir klare beskjeder.

BLIR HANGELANDS MAKKER: Tore Reginiussen er glad for å få Brede Hangeland ved siden av seg i debuten mot Montenegro, men innrømmer at det blir en del grubling i natt. Foto: SCANPIX
BLIR HANGELANDS MAKKER: Tore Reginiussen er glad for å få Brede Hangeland ved siden av seg i debuten mot Montenegro, men innrømmer at det blir en del grubling i natt. Foto: SCANPIX Vis mer

Hangeland og Erik Hagen har vært Åge Hareides faste stopperpar. Men Panzer har ikke spilt en tellende kamp i år, og mangler kamptrening. Wigan har gjort det bra etter at han kom til England fra Zenit St. Petersburg, og manager Steve Bruce har ikke hatt noen grunn til å gjøre endringer i forsvaret.

- Erik og Brede har fungert veldig godt sammen. Tore har tidligere spilt veldig bra på U21-landslaget og vi vet hvor Erik står. Derfor kan vi prøve nye alternativer, sier Hareide.

Følger Panzer

Han vil framover følge nøye med på utviklingen i Wigan. For det er svært lite gunstig for landslaget at han ikke spiller fotball på toppnivå. Han sleit også med å få nok spilletid i Russland, men ble likevel foretrukket på landslaget.

Det går imidlertid ei grense for hvor lenge en spiller kan være med på landslaget uten å spille klubbfotball.

Panzer nærmer seg åpenbart den grensa.

- Nå må vi se hva som skjer med Erik resten av denne sesongen og i starten av den neste. Det er uansett godt å ha en så rutinert mann i bakhånd, samtidig som det er viktig å få fram nye alternativer, sier Hareide.

Tore Reginiussen hadde aldri trodd han skulle få sjansen på landslaget så tidlig.

image: - Dette hadde jeg aldri trodd

- Ligger du foran skjema?

- Ja, så definitivt. Og det har jeg egentlig gjort hele veien, fra jeg spilte i Alta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media