- Dette handler om å vinne. Men vi vet også at vi kan skrive VM-historie

Löw før VM-finalen.

TYSKLAND-TRENER:  Joachim Löw snakket på en pressekonferanse i kveld. FOTO: NTB SCANPIX
TYSKLAND-TRENER: Joachim Löw snakket på en pressekonferanse i kveld. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Tradisjonen tro holder finalelagene i VM pressekonferanser dagen før dagen.

Først i ilden av trenerne fra Tyskland og Argentina, var Tysklands Joachim Löw.

- Jeg frykter ingenting. Jeg vet at det blir en kamp mellom to gode lag. Argentina har vist sterke prestasjoner i mesterskapet. De er organsierte og kompakte, og bedre i forsvar enn hva de var i 2010, sa Löw.

- Argentina handler ikke bare om Lionel Messi. Han kan riktignok snu en kamp. Men laget er godt organisert, og det blir en tøff kamp, erklærte treneren.

Aldri vunnet Han ble samtidig spurt om det som naturligvis er et poeng i morgendagens finale på Maracana stadion i Rio de Janeiro: Aldri har et lag fra Europa vunnet VM på det amerikanske kontinentet.

- Det handler om å vinne. Men vi vet også at vi kan skrive VM-historie. Lag fra Sør-Amerika har dominert, så det er en artighet hvis vi vinner.

Tyskerne møter til finalen stinne av selvtillit etter 7-1-seieren over Brasil.

- Vi blir skuffet hvis vi ikke vinner. Men dette laget har også en stor framtid, påpekte Löw, og viste til de mange unge spillerne som preger laget, og unge spillere som også er på gang.

Latter En journalist fra Nederland lurte på om Tyskland hadde lært noe av nederlandsk fotball. Han ble møtt med lettere latter i pressekonferanserommet på Maracana. Men Löw ga ham rett.

- Ja, det er riktig. Vi reiser mye rundt og ser internasjonal fotball. Vi prøver å lære fra Copa America, og vi ser på hva som har innflytelse på kamper.

- Nederland har noen utrolige spillere. De kan okkupere hele banen, og de har noen av de beste individuelle spillerne i verden.

Vil unngå straffer Tyskland og Argentina møttes også i kvartfinalen i 2006. Den gang gikk Tyskland videre på straffekonk. Löw håper at finalen ikke ender med straffesparkkonkurranse.

- Jeg håper vi slipper det, at kampen blir avgjort i løpet av ordinær tid. Å ta straffer er et stort press. Men vi er forberedt på at det kan skje, og har analysert situasjonen, erklærte Löw.

Kampstart i morgen: Klokka 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer