HANSKE-TRØBBEL: Bayern-keeper Manuel Neuer spilte med spesialhanske i kamp mot Wolfsburg nylig. Det fikk tyskerne til å undre. Foto:  EPA/SEBASTIAN KAHNERT
HANSKE-TRØBBEL: Bayern-keeper Manuel Neuer spilte med spesialhanske i kamp mot Wolfsburg nylig. Det fikk tyskerne til å undre. Foto: EPA/SEBASTIAN KAHNERTVis mer

Dette hanske-mysteriet er blitt en snakkis i Tyskland

- Helt vanlig, sier Thomas Myhre.

(Dagbladet): Bayern Munchens stjernekeeper Manuel Neuer (26) vakte oppsikt før helga da han spilte med en spesialhanske i kampen mot Wolfsburg.

«Hvorfor spilte Neuer med en hanske med fire fingre?» spurte den tyske storavisa Bild sine lesere.

- Helt vanlig
Senere er det blitt kjent at Neuer skadet hånda på trening før kampen, og at han derfor spilte med den uvanlige hansken. 26-åringen hadde fått hjelp til å sy sammen to av fingrene.

- Det er helt vanlig at keepere teiper sammen fingrene sine. Det gjorde jeg også nesten hver kamp de siste 10 åra av karrieren. Det er kanskje ikke alle som får egne spesialhansker, men stort sett alle keepere teiper sammen fingrene inne i hansken av og til, sier tidligere landslagskeeper Thomas Myhre til Dagbladet.

I morgen møter den tyske serielederen Arsenal til åttedelsfinale i Champions League.

Passer bedre
- Å ha en spesialhanske med fire fingre kan være positivt av praktiske årsaker. Det gjør at hansken passer bedre på hånda når du har teipet fingrene. Du unngår også trøbbel når du slenger deg, hvis du har en lillefinger på hansken som bare henger og slenger, sier Myhre.

Selv med en fingerskade hold Neuer nullen og Bayern slo Wolfsburg 2-0. Myhre mener Neuer kan bli helt avgjørende for Bayern i Champions League-sluttspillet.

- Han er en av verdens beste keepere. Og han blir nesten bare bedre og bedre. Han er utrolig viktig for laget og en person som nyter stor respekt, sier Myhre.

TROR PÅ NEUER: Thomas Myhre kaller Manuel Neuer en av verdens beste keepere og frykter ikke for hans skade.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
TROR PÅ NEUER: Thomas Myhre kaller Manuel Neuer en av verdens beste keepere og frykter ikke for hans skade. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

I morgen møtes Arsenal - Bayern og Porto - Malaga i Champions League.

Arjen Robben startet ikke for tyskerne i forrige seriekamp, men kom inn fra benken og satte inn Bayerns 2-0-mål. - Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal spille mot Arsenal. Det er disse storkampene du ønsker å spille, sier Robben, ifølge NTB.

- Jeg ønsker virkelig å spille. Jeg har vært mer optimistisk tidligere, og er ikke fornøyd. Jeg var på benken igjen og det var skuffende. Målet var bra, men ingenting mer, sier han.