- Dette har aldri skjedd før i Manchester Uniteds historie

United-redaktør tatt på senga av kjøp og salg.

FIT FOR FIGHT: Radamel Falcao er veltrent og klar for Manchester United. Foto: AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH / NTB Scanpix
FIT FOR FIGHT: Radamel Falcao er veltrent og klar for Manchester United. Foto: AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH / NTB ScanpixVis mer

• United stjal showet: Her er alle bekreftede overganger

(Dagbladet): En midstopper og en Arturo Vidal. Det var United-Supporteren-redaktør Lars Morten Olsens ønskeliste før «Deadline Day».

I stedet kom superspissen Falcao og anvendelige Daley Blind til Old Trafford - mens Danny Welbeck ble solgt til Arsenal.

Totalt har United kjøpt seks spiller til omlag 150 millioner pund. Slike kjøpefester var ikke United-supportere vant med under trenerlegenden Alex Ferguson.

- Helt ulikt United - Dette har aldri skjedd før i Manchester Uniteds historie. Dette er helt ulikt United, det likner mer på de andre topplagene. Jeg er helt enig at det som skjedde nå står i kontrast til det som Ferguson sa i 2012, sier Olsen til Dagbladet.

Han henviser til Fergusons stormtale på klubbens gallamiddag, dager etter at byrival City kapret ligagullet for to år siden.

«Vi investerer i unge spillere. Det er det vi er gode til, vi er ikke som andre klubber som bruker formuer på ferdige varer. Vi vet at Manchester City betaler idiotpenger, de gir latterligere lønninger og slikt. Det er ingenting vi kan gjøre med det»

Men nå er United blant klubbene som betaler mest, det gjelder både overgangssummer og ukelønner..

- Det viser seg at det er for mye forlangt at andre skulle klare det Ferguson gjorde. Det viste seg også under David Moyes forrige sesong. Det som skjer nå er helt ulikt United, det er både summer og lønninger, og at de selger egenproduserte talenter, sier United-redaktøren.

SOLGT: Danny Welbeck. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
SOLGT: Danny Welbeck. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer

Olsen fikk verken Vidal eller en midstopper som han håpet, og sørger smått over salget av 23-årige Welbeck.

Likte ikke Welbeck-salget - Det ble ikke helt som jeg håpet. Jeg er veldig fornøyd med Falcao, men jeg likte dårlig at Welbeck ble solgt, sier United-redaktøren.

- Det er leit?

- Jeg likte det ikke. Jeg blir ikke forundret om han slår til virkelig i Arsenal. Der får han også spille spiss, i United
har han ofte blitt brukt på siden.

- Du er redd Welbeck-salget kan slå tilbake på United?

PRESENTERT: Falcao ble United-spiller natt til tirsdag. Foto: Manchester United
PRESENTERT: Falcao ble United-spiller natt til tirsdag. Foto: Manchester United Vis mer

- Ja, det overrasker meg ikke. 16 millioner pund er kanskje prisen for en ung landslagsspiller. Men jeg synes det ble litt for lite. Han kan bli supergod, hos en konkurrent. Welbeck representerer det United står for, en egenprodusert local lad.

Olsen synes likevel det er spennende med storkjøpene som erstatter blant andre Welbeck, og har en mistanke om at van Luis van Gaal nå går bort fra trebackslinja til fordel for en backfirer.

Fra tre til fire bak? - Jeg blir ikke forundret om van Gaal går over til fire bak, i og med at han har kjøpt så mange offensive spillere. Vi er veldig godt skodd på midten og framme. Hvem som skal spille i en ellever har jeg ikke satt meg inn i.

- Og dere har fått en av verdens beste spisser i Falcao?

- Så får vi se om han blir i United, det er lån med opsjon på kjøp. Det er ulikt United å hente inn en spiller for ett år, jeg tror tanken er at han blir der permanent.

UNITED-REDAKTØR: Lars Morten Olsen. Foto: Privat
UNITED-REDAKTØR: Lars Morten Olsen. Foto: Privat Vis mer

Når Premier League fortsetter neste helg tror United-redaktøren at de røde djevlene kommer til å stille med en fryktinngyvende angrepsrekke, med både Wayne Rooney, Falcao og Robin van Persie fra start.

- Jeg ser for meg meg at Falcao er spydspissen, en Ruud van Nistelrooy-type, med van Persie som tilrettelegger bak. Og kanskje Rooney i rollen bak der igjen. Jeg kan godt se for meg at alle tre spiller.