Dette har aldri skjedd før i Premier Leagues historie

For første gang i løpet av ligaens 25 år lange historie har klubbene til sammen gått i pluss ved et overgangsvindu.

GIKK I PLUSS: Dmitri Payet, Oscar og Odion Ighalo gikk alle for store summer i vinter. Kollasj: AFP/Anne-Christine Poujoulat, Reuters/Aly Song, Action Images/Peter Cziborra.
GIKK I PLUSS: Dmitri Payet, Oscar og Odion Ighalo gikk alle for store summer i vinter. Kollasj: AFP/Anne-Christine Poujoulat, Reuters/Aly Song, Action Images/Peter Cziborra.Vis mer

Etter at spillere som Oscar, Dimitri Payet og Odion Ighalo har forlatt Premier League, har Englands øverste divisjon for første gang gått i pluss. Det viser utregninger gjort av Deloitte. Premier League-klubber har altså sammen solgt for mer enn det de har kjøpt.

I forrige års vintervindu gikk Premier League-klubbene med et underskudd på 152 millioner pund, ifølge Transfermarkt. Året før der gikk de 35 millioner pund i minus.

Totalt gikk klubbene i underkant av 400 millioner kroner i pluss. Det var salget av Chelseas Oscar til Shanghai SIPG som fikk inn mest, nærmere 550 millioner kroner.

Den dyreste spilleren kjøpt av en engelsk klubb fra en utenlandsk var Manolo Gabbiadini, fra Napoli til Southampton, for nesten 150 millioner kroner.

De seks lagene nederst på tabellen stod for halvparten av den totale forbruken i januar. Det er en stor kontrast til sommervinduet hvor de øverste seks stod for 60 prosent.

Det ble også satt rekorder i Championship. Klubbene i Englands nest øverste divisjon brukte rekordhøye 830 millioner kroner på spillere. Wolverhamptons signering Helder Costa var vinterens dyreste for rundt 155 millioner kroner.