Dette har aldri skjedd før i Tour de France

Historisk uttak.

HISTORISK: Cheng Ji får en sommer helt utenom det vanlige. I hvert fall i kinesisk målestokk! FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HISTORISK: Cheng Ji får en sommer helt utenom det vanlige. I hvert fall i kinesisk målestokk! FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Onsdag offentliggjorde nederlandske Giant-Shimano sin ryttertropp til årets Tour de France. For første gang i historien får en kineser muligheten til å sykle det berømte og prestisjefulle etapperittet.

27 år gamle Cheng Ji har vært profesjonell syklist siden 2006. Kineseren har syklet for Giant-Shimano siden 2007, tidligere kjent som Skil-Shimano.

- Det å bli den første kinesiske rytteren noensinne til å sykle Tour de France blir stort for han og Kina. Det blir spennende å se hvilken effekt det vil ha på globaliseringen av sporten, uttaler sportsdirektør, Rudi Kemna, i en pressemelding onsdag.

I 2012 var Ji den første kineseren i historien som deltok og fullførte et treukersritt, da han fullførte Vuelta a Espana, og ble nummer 175 sammenlagt. Året etter startet han i Giro d?Italia, som også var historisk for kineserne.

Hjelperrytter Ji har aldri vunnet noen store ritt, og i Tour de France vil han få en hjelperytterrolle for blant annet den tyske superduoen Marcel Kittel og John Degenkolb.

- Da vi begynte å jobbe med han i 2008 satte vi opp en langsiktig plan. Cheng var en ung og talentfull rytter, og vi så at han kunne utvikle seg til å være med på det høyeste nivået i syklingen. Nå ser vi at han kommer til å spille en viktig rolle som spurtopptrekker og hjelperrytter, sier Kemna.

Kittel er kjent for sine meget sterke kraftspurter og har store vinnersjanser på de rene spurtetappene, mens Degenkolb er spurtkortet til Giant-Shimano på de mer tekniske og utfordrende finalene.

Warren Barguil, som kunne bli Giant-Shimano sin sammenlagtrytter, og klassikerrytteren Simon Geschke var to som ikke ble tatt ut på årets lag til Tour de France.

- Det er alltid vanskelig å plukke ut riktig lag til touren, spesielt i år, fordi vi har mange sterke ryttere på laget som kunne bidratt med mye, sier Kemna.

• Sjekk den foreløpige startlisten til Tour de France!

Mål om etappeseirer Giant-Shimano stiller med et tourlag med ryttere som kan være med på å innfri deres hovedmål; nemlig å vinne flere etapper i Tour de France.

Kittel og Degenkolb er de viktigste rytterne, og de to tyske spurterne har et sterkt lag rundt seg i Frankrike.

- Vi har valgt et lag med de sterkeste rytterne, de som kan være med å hjelpe til så vi når vårt hovedmål — å vinne minst en etappe i touren, avslutter Kemna.

Disse rytterne fra Giant-Shimano skal sykle Tour de France:
Roy Curvers
John Degenkolb
Dries Devenyns
Tom Dumoulin
Cheng Ji
Marcel Kittel
Koen De Kort
Albert Timmer
Tom Veelers

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer