Birgit Skarstein vurderte å legge opp etter paralympics:

- Dette har gitt meg håpet tilbake

Norges Skiforbund tar selvkritikk på at de ikke har løftet paraidretten tidligere.

SATSER MOT PL I BEIJING: Birgit Skarstein vant verdenscupen i langrenn i fjor, men hadde lagt opp om ikke Norges Skiforbund hadde tatt paralandslaget inn i landslagsmodellen denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem
SATSER MOT PL I BEIJING: Birgit Skarstein vant verdenscupen i langrenn i fjor, men hadde lagt opp om ikke Norges Skiforbund hadde tatt paralandslaget inn i landslagsmodellen denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen i midten av november, slapp langrennssjef Espen Bjervig en nyhet som gikk under radaren for de fleste.

Denne sesongen er paralandslaget for første gang organisert som et eget landslag under landslagssjef Vidar Løfshus' vinger. I tillegg har forbundet oppjustert stipendordningene for parautøverne, slik at utbetalingene er like store for dem som for de funksjonsfriske langrennsutøverne.

- Det som har skjedd nå har vært en kjempeendring for vår del. Jeg var usikker på om jeg skulle fortsette i vår, og det var ikke sportslige grunner til det. Jeg var supermotivert sportslig, men jeg var veldig sliten av logistikken. Nå har vi en trener i laget som har tid til å følge oss opp sportslig. Nå får vi utstyrsavtaler forhandlet kollektivt i stedet for at hver enkelt utøver skal forhandle de avtalene selv. Nå ønsker de å selge sponsormerker for vårt lag også, og det vil gi oss mer penger kollektivt det også. Det vil gjøre en stor, stor forskjell for oss, sier en engasjert Birgit Skarstein til Dagbladet.

Ble sparket i leggen

Før paralympics i Pyeongchang i vinter, tok Skarsteins samboer, Martin Sletten, 40 dagers permisjon fra jobben for å hjelpe henne fram mot mesterskapet. Skarstein kaller logistikken rundt dobbeltsatsingen for en tredje idrettsgren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer