KLAR FOR STOR OPPGAVE: I fjor tok Sondre Holst Enger sin første proffseier under Tour of Austria. Den kommende uka slippes han løs i WorldTour-rittet Critérium du Dauphiné: - Målet er å vinne en etappe, sier 22-åringen. FOTO: EPA/EXPA/REINHARD EISENBAUER
KLAR FOR STOR OPPGAVE: I fjor tok Sondre Holst Enger sin første proffseier under Tour of Austria. Den kommende uka slippes han løs i WorldTour-rittet Critérium du Dauphiné: - Målet er å vinne en etappe, sier 22-åringen. FOTO: EPA/EXPA/REINHARD EISENBAUERVis mer

Dette har Holst Enger aldri prøvd før

- Gøy å matche seg mot de store guttene.

(procycling.no): Sondre Holst Enger inntar den store scenen fra og med søndag.

Da er hortenseren nemlig på plass til åpningen av Critérium du Dauphiné.

Her møter han blant andre Alexander Kristoff, og en rekke andre ryttere som finpusser formen til Tour de France. Ekstra tøft ettersom årets Tour de Suisse ikke lokker til seg så mange spurtere som vanlig.

- Det blir store dueller der. Critérium du Dauphiné er et stort løp. Det blir gøy å matche seg litt mot de store guttene. Jeg får se hvor nivået ligger, sier Holst Enger til procycling.no.
 
Får med seg opptrekk I sin andre hele sesong hos IAM Cycling har han igjen mistet viktige ritt i første del av sesongen på grunn av sykdom.

Det er rundt Tour of Norway han pleier å våkne til live. I det norske 2HC-rittet lekte han tidvis med konkurrentene, selv om han reiste hjem uten etappeseier.

Også innsatsen under Tour of Croatia og Tour de Picardie var god. Så god at det sveitsiske laget reiser ned for å jobbe for den 22 år gamle nordmannen.

- Vi har med et opptrekk ned dit, så jeg regner med å få hjelpa jeg trenger, sier Holst Enger som blant annet sykler sammen med Jonas Van Genechten.

Tidligere har de to byttet på å trekke opp for hverandre.
 
Største etapperittet så langt Tidligere har han syklet Østerrike rundt, Tour of Britain og Tour de l'Eurométropole, men WorldTour-rittet i regi av ASO - i underkant av én måned før Tour de France, blir noe helt annet.

- Hva slags målsetting har du for rittet?

- Jeg spurter jo for seier. Jeg må jo det? Jeg kan ikke si at jeg spurter for en fjerde eller femteplass, sier han på karakteristisk vis.

IAM Cycling har allerede kunngjort at de legger inn årene etter sesongen. For Holst Enger endrer det ikke stort, han måtte uansett ha brukt de kommende rittene til å kjøre inn resultater.

- Jeg har egentlig ikke noe fokus på det. Jeg synes det er synd at IAM ikke fortsetter, fordi det er et bra lag. Det betyr at jeg ikke har noe lag neste år, men vi får se om det dukker opp noe.

- Sykt digg å bli spurt om touren Den jobben har han overlatt til finske Joona Laukka som for kort tid siden pådro seg oppdraget med å bistå ham i jakten på en ny arbeidsgiver.

- Jeg holder fokus på å sykle inn resultater og ha det gøy på sykkelen. Et nytt lag kommer automatisk, om man klarer å gjøre det. Nå har jeg fått meg en agent også, så da slipper jeg å tenke på det. Jeg kan bare sykle og ha det gøy. Det er min måte å gjøre det på, klargjør han.

IAM drar selvsagt ned til Frankrike med flere tanker i hodet, men det tyngste Tour de France-skytset sender de naturlig nok til Tour de Suisse.

Foreløpig har ikke Holst Enger fått noen signaler på at han vurderes til Tour de France.

- Jeg regner ikke med at jeg skal dit. Det er ikke bare å hoppe inn på laget foran touren. Jeg holder meg til den opprinnelige planen og har lyst til å kjøre vueltaen. Samtidig hadde det vært sykt digg å bli spurt om touren, og da vil det også være vanskelig å takke nei, innrømmer han.

- Men jeg er innstilt på å ta det steg for steg og prøve meg i vueltaen, legger han til.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.