- Dette har hun drømt om hele livet

Hanne Hegh om datteren Emile (20) sin landslagsdebut.

• Norge - Frankrike 23-15.

ESBJERG (Dagbladet): Norge imponerte til tider stort i 23-15-seieren mot Frankrike i Golden League-kampen i Århus i ettermiddag.

Tradisjonsrike norske varemerker som godt keeperspill og solide takter i forsvar la grunnlag for den andre strake norske seieren i oppkjøringen til EM i desember.

Mye er ved gamle, med andre ord.

Spennende debutant Samtidig har landslagstrener Thorir Hergeirsson hentet inn mange nye fjes, etter at en rekke norske bærebjelker av ulike årsaker er uaktuelle for EM-spill.

En av de nye er Emilie Hegh Arntzen (20), datteren til tidligere landslagskaptein Hanne Hegh (54) — som var selve symbolet på det norske håndballunderet da håndballjentene fikk sitt gjennombrudd med VM-bronsen i 1986.

I dag satt Hanne Hegh på tribunen i Blue Water Dokken da datteren fikk sin A-landslagsdebut i andre omgang. Og det tok ikke lang tid før hun hamret inn sitt første landslagsmål. Siden plusset 20-åringen med 80 aldersbestemte landskamper på med to til.

- Uvirkelig - Det er nesten litt uvirkelig å sitte på tribunen og se Emilie spille på A-landslaget. Det er dette hun har drømt om hele livet, sier Hanne Hegh til Dagbladet.

Emilie ble toppscorer  i 1. divisjon for Gjerpen i fjor, og gikk til Byåsen før årets sesong. Der har den hardtskytende playmakeren notert seg for pene 33 mål på sesongens seks første seriekamper.

- Skyter ti ganger så hardt - Det er ikke gitt å gå fra å være toppscorer i 1. divisjon til å ta steget så fort i eliteserien. Men det er veldig moro å se hvor bra hun gjør det. Emilie har bra høyde, bra skudd og bra hode. Og hun skyter ti ganger så mye og så hardt som moren noen gang gjorde, sier Hanne Hegh — og humrer godt.

Hanne Hegh spilte 202 landskamper i perioden 1979 til 1990 — og noterte seg for 361 scoringer for A-landslaget.

Etter sine tre scoringer i debuten i dag, så mangler Emilie bare 201 kamper og 358 scoringer for å tangere mamma...

- Om Emilie spiller 75 landskamper, så tar hun meg igjen i antall landslagsmål. Jeg hadde ikke supert snitt på landslaget. Emilie har mye mer skytterskalle enn det jeg hadde, sier Hanne Hegh.

Lik spillestil Det er mye av det jeg gjorde som hun også gjør, som de skjulte innspillene til strek. Jeg kjenner meg igjen i spillestilen hennes, sier Hanne Hegh til Dagbladet.

Hun lot seg imponere over måten Emilie taklet sin offisielle debut på A-landslaget. Hun framsto som trygg, sikker og prikket inn tre av fire skudd. En god landslagsdebut.

- Jeg husker min debut på landslaget i 1979, mot store sovjetiske jenter med bronsetenner. Jeg var så nervøs at jeg rota bort ballen i det første angrepet, sier Hanne Hegh til Dagbladet.

Emilie, derimot, kastet ballen i mål.

Slik hun garantert vil gjøre mange ganger i årene som kommer.