DEN BESTE FRANSKMANNEN: Jean-Christophe Péraud blir nummer to i årets Tour de France, til tross for en punktering på dagens tempo. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)
DEN BESTE FRANSKMANNEN: Jean-Christophe Péraud blir nummer to i årets Tour de France, til tross for en punktering på dagens tempo. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)Vis mer

Dette har ikke skjedd på 30 år i Tour de France

Fransk jubeldag etter høydramatisk finale.

PÉRIGUEUX/OSLO (procycling.no): Det ble en sekundstrid mellom de to franskmennene Jean-Christophe Péraud og Thibaut Pinot på dagens tempo i Tour de France.

Sistnevnte hadde 13 sekunder å gå på i sammendraget før etappen, men 37 år gamle Péraud utliknet fort forspranget.

Det så ut til å bli en ganske komfortabel andreplass for Péraud, men så var uhellet ute.

Ag2r-rytteren punkterte og måtte bytte sykkel. Plutselig så det lysere ut for 24 år gamle Pinot.

Øynet håp etter Contadors fall
Med 15 kilometer igjen til mål var Péraud likevel 24 sekunder foran Pinot i sammendraget. Det var en ledelse han bare økte inn til mål i Périgueux.

Til slutt skilte det 32 sekunder mellom de to duellantene.

- Det er en enorm tilfredsstillelse, sier en utslitt, men meget glad Péraud etter tempoen.

- Det at Froome og Contador måtte trekke seg, åpnet store muligheter. Jeg startet å drømme om denne andreplassen. Jeg er glad for å nådd målet mit. Jeg har en følelse av at oppdraget er fullført, og jeg er veldig glad.

Alejandro Valverde, den siste rytteren som var med i kampen om en pallplass, var aldri i nærheten av å tukte de to franskmennene.

Ikke skjedd siden 1984
Dermed er det to ryttere fra hjemmenasjonen som står på podiet etter morgendagens sjarmøretappe i Paris.

Det har ikke skjedd på 30 år. I 1984 vant nemlig Laurent Fignon foran Bernard Hinault.

- Jeg trodde det skulle være nesten umulig at det skulle gå så bra, sier Ag2r-sjef Vincent Lavenu til Eurosport.

NUMMER TRE: Thibaut Pinot blir nummer tre i årets Tour de France. 24-åringen tar også hjem den hvite ungdomstrøyen. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)
NUMMER TRE: Thibaut Pinot blir nummer tre i årets Tour de France. 24-åringen tar også hjem den hvite ungdomstrøyen. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp) Vis mer

Det franske laget ble nummer tro og seks sammenlagt, med Péraud og Romain Bardet. I tillegg vant de lagsammendraget.

- Vi har et veldig bra lag, og alle rytterne gir alt. Mekanikerne våre jobber over midnatt hver dag, for at alt skal gå bra.

Les også: Verdensmesteren knuste konkurrentene

23-åring knust etter punktering
Ag2r var selvfølgelig fornøyd med Pérauds andreplass sammenlagt, men det ble likevel en litt bitter dag for det franske laget etter tempoen.

Romain Bardet tapte nemlig femteplassen med to sekunder til Tejay Van Garderen etter en sen punktering. Det var tungt å svelge for franskmannen.

- Tre uker uten pauser og nå dette. Alt ble knust i tusen biter med to kilometer igjen, sier Bardet etter tempoen.

- Jeg fikk ingen oppdateringer på øret før jeg punkterte. Men slik er sport. Å miste femteplassen med to sekunder, er veldig frustrerende.

23-åringen klarte ikke å skjule sin skuffelse etter tempoen.

- Jeg viste i dag at jeg kanskje ikke er så dårlig på tempo som mange vil ha det til. Jeg hadde beholdt femteplassen hvis jeg ikke hadde punktert, så jeg gjorde en veldig bra tempo. Det hadde vært fantastisk å bli nummer fem.

Sjef Lavenu er sikker på at stortalentet kommer til å slå tilbake.

- Han har en fantastisk fremtid foran seg. Det viste han i dag, sier Lavenu.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

MISFORNØYD: Romain Bardet punkterte med et par kilometer igjen av tempoen. Det gjorde at han mistet femteplassen i sammendraget. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)
MISFORNØYD: Romain Bardet punkterte med et par kilometer igjen av tempoen. Det gjorde at han mistet femteplassen i sammendraget. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp) Vis mer