Dette har ikke skjedd på landslaget siden 1970

Endelig leverer Godset til Norge.

FØRSTE GODSET-DUO SAMMEN FOR NORGE PÅ 42 ÅR: Lars Christopher Vilsvik og Kim André Madsen kom begge inn i landslagstroppen som reserver, men er nå den første Godset-duoen som figurerer sammen på landslaget siden 1970. - Det er spesielt og morsomt for klubben, og det er artig fakta, sier Madsen.
FØRSTE GODSET-DUO SAMMEN FOR NORGE PÅ 42 ÅR: Lars Christopher Vilsvik og Kim André Madsen kom begge inn i landslagstroppen som reserver, men er nå den første Godset-duoen som figurerer sammen på landslaget siden 1970. - Det er spesielt og morsomt for klubben, og det er artig fakta, sier Madsen.Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Ronny Deilas Strømsgodset har høstet mange lovord denne våren for sitt etter hvert godt innarbeidede, tydelige og positive angrepsspill som har bidratt til at de ferierer på en annenplass i Tippeligaen - bare slått på målforskjell av regjerende mester Molde.

Likevel er det drammensernes defensive fundament som gjør at de mønstrer flere spillere i samme norske A-landslagstropp for første gang på 42 år.

Det skjer etter at Kim André Madsen og Lars Christopher Vilsvik har erstattet henholdsvis Thomas Rogne og Jonathan Parr i Egil «Drillo» Olsens opprinnelige tropp til møtene med England og Kroatia.

Klubbstatistiker Jens Erik Arnesen opplyser overfor Dagbladet at forrige A-landskamp med to SIF-spillere på laget var 20.juli 1970 i privatlandskamp mellom Island og Norge i Reykjavik.

Inge Thun, Tor Alsaker Nøstdahl og Egil Olsen (må ikke forveksles med «Drillo», selv om også dagens landslagssjef var med, journ.anm.) spilte alle hele kampen, som islendingene vant 2-0.

Ny gull-generasjon? Samme år vant for øvrig klubben fra Gulskogen sitt første og hittil eneste seriegull, og fulgte også opp med å vinne cupfinalen mot Lyn.

TILBAKE ETTER GOD VÅRSESONG: Kim André Madsen debuterte for landslaget mot Tsjekkia i august i fjor, men skader i sesongoppkjøringen gjorde at han ikke fikk være med til Thailand. Drillo har imidlertid latt seg imponere av midtstopperens spill for Godset denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE ETTER GOD VÅRSESONG: Kim André Madsen debuterte for landslaget mot Tsjekkia i august i fjor, men skader i sesongoppkjøringen gjorde at han ikke fikk være med til Thailand. Drillo har imidlertid latt seg imponere av midtstopperens spill for Godset denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I 2012 ser Fotball-Norge konturene av en ny gyllen Godset-generasjon, og Madsen og Vilsvik synes det er morsomt å lede an med flagget på brystet.

- Det er spesielt og morsomt for klubben, og det er artig fakta, siden det er så lenge siden sist vi var flere enn én på landslaget, sier Madsen til Dagbladet.

- Spennende 23-åringen fikk sin debut for Norge i privatkampen mot Tsjekkia i august i fjor, men sleit med skader etter fjorårssesongen, og var derfor ikke med i troppen av hjemlige spillere som var på treningsleir i Thailand i vinter. Vilsvik ble imidlertid tatt ut, og den tyskfødte backen fikk sine to første landskamper.

Selv om Drillo ikke har tiltenkt dem noen sentral rolle når Kroatia gjester Ullevaal på lørdag, spår han en lys framtid for Godset-duoen.

- De er begge unge og kan sikkert ta ytterligere steg. I den alderen de er, og i og med at spiller de på et spennende lag, kan de nå langt, sier Drillo til Dagbladet.

Landslagseksplosjon De er dessuten begge med i U23-troppen som skal møte Wales i Mjøndalen på tirsdag. Der får de også selskap av lagkameratene Ola Kamara og Stefan Johansen. I tillegg er Anders Ågnes Konradsen i U21-troppen og Gustav Mendonca Wikheim i G19-troppen.

Tar man også med Alfred Sankoh (Sierra Leone) og Adam Larsen Kwarasey (Ghana) i regnestykket, er åtte A-lagsspillere fra Godset opptatt med landslagsspill i disse dager. 

BEST OFFENSIVT: Lars Christopher Vilsvik kan bekle begge backplasser og stormer i angrep så fort muligheten byr seg. - Fortsatt bedre offensivt enn defensivt, er Drillos dom. Foto: Erlend Aas / Scanpix
BEST OFFENSIVT: Lars Christopher Vilsvik kan bekle begge backplasser og stormer i angrep så fort muligheten byr seg. - Fortsatt bedre offensivt enn defensivt, er Drillos dom. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Det viser bare at vi klarer å hente de riktige spillerne, sier Madsen spøkefullt om den lille eksplosjonen av landslagsspillere.

- Det er sikkert sammensatte grunner til det, men det er ikke noen tvil om at klubben klarer å identifisere talenter og utvikle dem i riktig retning, legger han til.

- Det er selvfølgelig bra for klubben, og viser at vi gjør det vi skal riktig, skyter Vilsvik inn.

God kjemi Den offensive backen, som kan spille på begge sider, forteller om en god personkjemi i spillergruppa på Marienlyst:

- Ronny og trenerteamet er flinke til å sette opp laget med spillere som passer sammen og som gjør at hver eneste av oss får ut sitt beste. Det profitterer vi på nå, sier han til Dagbladet.

Laget ser også ut til å nyte godt av å ha funnet en fast forsvarskonstellasjon som har gjort dem langt vanskeligere å score på enn tidligere, og som gjør dem til en troverdig medaljekandidat. Madsen og Vilsvik har sammen med Razak Nuhu og rutinerte Alexander Aas bidratt til at Adam Larsen Kwarasey nå har holdt buret reint i fire strake hjemmeseirer på Marienlyst. Det har ingen Godset-keeper klart før ham.

MYE Å GLEDE SEG OVER: Ronny Deila har gjort Strømsgodset til en troverdig medaljekandidat i Tippeligaen. Samtidig kan han glede seg over at stadig flere av klubbens yngre spillere blir lagt merke til i diverse landslagsdiskusjoner. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MYE Å GLEDE SEG OVER: Ronny Deila har gjort Strømsgodset til en troverdig medaljekandidat i Tippeligaen. Samtidig kan han glede seg over at stadig flere av klubbens yngre spillere blir lagt merke til i diverse landslagsdiskusjoner. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Kontinuitet er dermed et nøkkelord for seriesuksess og landslagsuttak.

- Nesten alle bak der har spilt samtlige kamper. Hvis vi klarer å fortsette med det, blir det bra. Det gir stabilitet og kvalitet bak der. Dessuten har vi blit litt smartere siden i fjor, sier Madsen.