ÅPNER OPP: At journalister får være med å garderoben etter kamp har ikke vært vanlig på ti år i Norge. Her med Bodø/Glimt-spiller Runar Berg i 2005. Bodø. Foto: Bjørn Erik Olsen/Dagbladet
ÅPNER OPP: At journalister får være med å garderoben etter kamp har ikke vært vanlig på ti år i Norge. Her med Bodø/Glimt-spiller Runar Berg i 2005. Bodø. Foto: Bjørn Erik Olsen/DagbladetVis mer

Dette har ikke vært vanlig på ti år. Nå snur Lillestrøm

Åpnet garderoben etter Godset-kampen.

Norske fotballgarderober har vært stengt for pressen i snaut ti år. Etter 1-2-tapet mot Strømsgodset søndag valgte Lillestrøm å åpne garderoben rett etter kampslutt.

Både TV-stasjonene, skrivende journalister og fotografer fikk lov til å snakke med skuffede spillere, slik det var vanlig fram til etter årtusenskiftet.

- Vi må by litt på oss selv. Her på Åråsen er det heller ikke flere journalister til stede enn at det går fint. Vi håper det skal sørge for litt spenstigere bilder og intervjuer, og at arbeidsvilkårene skal bli bedre for journalistene, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til NTB.

Det er klubben selv som har tatt initiativ til å åpne garderoben. På de andre eliteseriearenaene vil pressen fortsatt måtte gjøre sine intervjuer i mixed sone.

At Lillestrøm gikk fra 1-1 til 1-2-tap like før slutt gjorde naturlig nok sitt til at det var dempet stemning i garderoben da pressen var på besøk.

- Spillerne må klare det selv når det blir tap. Det er et forsøk på å heve produktet, sier Bjarmann.

Kvinner velkomne Søndag var det ingen kvinnelige journalister på jobb på Åråsen. I 2004 ble det bråk da en kvinnelig radioreporter ikke fikk slippe inn i Rosenborgs garderobe, slik hennes mannlige kollegaer fikk da seriegullet ble sikret.

Bjarmann, som selv spilte midtstopper for LSK fra 1988 til 2003, sier at kvinnelige reportere også vil få slippe inn i garderoben.

- Det går fint. Slik var det da jeg spilte, og det får disse gutta fikse og. De bruker uansett så lang tid på å komme seg i dusjen at det skal gå greit.

Hvor lenge garderoben blir åpen er ikke bestemt.

- Nå skal markeds- og medieavdelingen evaluere etter i kveld. Så håper jeg at det skal bli værende sånn, og at det er noe spillerne skal bli vant til etter hvert.

• Les også: - Hold dere unna garderoben!

(NTB)