UMULIG: - Det blåser orkan og banene er steinharde. Det er ikke mulig å spille fotball her, sier Bjørn Helge Riise om å spille på La Manga. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
UMULIG: - Det blåser orkan og banene er steinharde. Det er ikke mulig å spille fotball her, sier Bjørn Helge Riise om å spille på La Manga. Foto: Anders Hoven / DigitalsportVis mer

- Dette har ingenting med fotball å gjøre, dette er en vits

Hissig Bjørn Helge Riise på La Manga.

Lillestrøm-FC Vestsjælland 1-1

LA MANGA (Dagbladet):

- Dette har ingenting med fotball å gjøre, dette er en vits, sier Børn Helge Riise. Og enda verre - det er sånn hvert eneste år.

- Det blåser orkan og banene er steinharde. Det er ikke mulig å spille fotball her.

Og Bjørn Helge Riise har et poeng. Fotball i full storm har lite med fotball å gjøre. Hvilket betyr at det eneste utbyttet av denne kampen var den fysiske biten.

Ellers var det ingenting.

- Og løpe oss slitne kan vi gjøre hvor som helst, fortsetter LSK-backen. - Slik forholdene er her, med vind og håpløse baner, ville det vært mye bedre for oss å være hjemme i LSK-hallen.

Det er ikke mulig å vurdere Lillestrøm som lag etter en slik kamp. Fotballmessig var de 90 minuttene mot Vestsjælland en parodi. Men målet 19-åringen Imoh Fred Friday scoret var en sjeldenhet.

En kraftfull medvinnsperle av et hælspark.

- Du får ikke gjort noe av det du øver på og ønsker å gjøre, sier Bjørn Helge Riise.

- Det er så tørt og jævlig her at du må skyte pasninger på fem meter.

På papiret ser imidlertid LSK helt ålreit ut. Om enn noe tynne. Derfor håper trener Runar Kristinsson på en spiller til. Det er alt økonomien ser ut til å tåle. Men LSK-elleveren det er mulig å tolke ut fra de spillerne som er her per dato kan gå lange veier i Tippeligaen.

Og forsvarsfireren ser balansert og solid ut.