<strong>IKKE HÅNDBALL:</strong> Bjarte Myrhol mener kampen ble til en krig. Her overmannes han av Alexander Petersson, Aron Palmarsson og Gudjon Valur Sigurosson Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP
IKKE HÅNDBALL: Bjarte Myrhol mener kampen ble til en krig. Her overmannes han av Alexander Petersson, Aron Palmarsson og Gudjon Valur Sigurosson Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP Vis mer

- Dette har ingenting med håndball å gjøre

Myrhol om slagsmålet mot Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LINKÖPING (Dagbladet): Island - Norge 29-22.

Sjumålstapet mot Island var blytungt for de norske gutta.

Ikke bare fordi det gjør at Norge går inn i mellomrunden med null poeng - men også fordi kampen var en ekstrem kraftanstrengelse. Spillerne karakteriserer den bare som en krig.

Det fikk ikke minst Bjarte Myrhol erfare inne på linja. 44 sekunder inn i kampen hadde han vært nede i parketten to ganger.

- Lista lagt for høyt - Dette ble veldig tøft og etter min mening hadde starten av kampen ingenting med håndball å gjøre, sier Bundesliga-proffen til Dagbladet.

Han vil ikke kritisere islendingene og mener det svenske dommerparet må ta skylda for at førsteomgangen omtrent var som en slagmark. Duellene var råtøffe og spillerne lå nesten strødd det blå gulvet.

- Vi får også lov til å holde på, så jeg synes lista ble lagt for høyt. Men, det er viktig å understreke at det ikke var derfor vi tapte kampen. Vi gir alt, men strekker ikke til ferdighetsmessig i dag, sier Myrhol.

Spillerne varslet på forhånd at kampen kom til å bli en eksplosjon av dueller.

<strong>GA JULING OGSÅ:</strong> Bjarte Myrhol legger Robert Gunnarsson og Snorri Steinn Gudjonsson i bakken. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP
GA JULING OGSÅ: Bjarte Myrhol legger Robert Gunnarsson og Snorri Steinn Gudjonsson i bakken. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP Vis mer

- Vi visste det ville bli en krig, og vi klarte oss lenge godt. Men vi ryker på noen utvisninger hvor jeg synes vi blir litt heite. Det er viktig å være kald i de situasjonene, sier Børge Lund til Dagbladet.

Elsker slåssingen Frank Løke elsker å slåss inne på linja, derfor gjorde det ham ikke noe at kampbildet ble sånn.

- Jeg synes ikke dommerne legger lista for høyt, for jeg liker at det blir en fight. Og jeg synes også det er likt på begge sider av banen, sier han til Dagbladet.

Håvard Tvedten fikk ikke like mye juling ute på venstrekanten, men han mener han ble snytt litt.

- Jeg hadde to avslutninger der jeg ble tatt og jeg synes de blåser litt for fort på noen av sperrene til Bjarte - uten å gjøre det samme med islendingene. Men det er andre ting som gjør at vi taper, sier toppscorer Tvedten til Dagbladet.

For det var ikke krigen Norge tapte. Det var i håndballdelen de norske gutta viste seg som et nummer for små.

FAKTA

Island - Norge 29-22 (12-12)
5817 tilskuere.

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik - Børge Lund 6, Erlend Mamelund 2, Kjetil Strand 1, Bjarte Myrhol 4, Vegard Samdahl, Frank Løke 1, Håvard Tvedten 7, Lars Erik Bjørnsen, Eivind Tangen, Einar Sand Koren, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Thomas Skoglund, Kristian Kjelling 1.

Toppscorer Island: Snorri Stein Gudjonsson 7.

Dommere: Canbro/Claesson, Sverige.

Utvisninger: Island 5 x 2 min., Norge 5 x 2 min.

Island (4 poeng), Ungarn (2) og Norge (0) er klar for hovedrunden. Den spilles lørdag, mandag og tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer