Dette har kun ti andre gjort før ham

NHL-keeper ga publikum og kommentatorer hockeygasme.

(Dagbladet): Phoenix-keeper Mike Smith skrev seg inn i NHL-historien i helga da han i bokstavelig talt siste sekund tegnet seg på scoringslista.

Phoenix Coyotes lå under 2-0 etter første periode mot Detroit Red Wings, men reduserte i andre periode før det løset skikkelig i den siste perioden. Da scoret nemlig bortelaget tre mål før Mike Smith kunne fastsette sluttresultatet til 5-2 etter at Red Wings i et desperat siste forsøk tok ut keeperen.

Scoringen sendte publikum og kommentatorer ut i ekstase.

Det er - ikke overraskende - Mike Smihts første NHL-scoring, og det er ifølge Deadspin kun skjedd ti ganger tidligere at en NHL-keeper har scoret. Martin Brodeur, som spiller for New Jersey Devils, var den siste keeperen som tegnet seg på scoringslista 21. mars i år.

Det er forøvrig ikke første gang Smith skriver seg inn i NHL-historien. I april i fjor reddet Smith 54 skudd i Phoenix' 2-0-seier over Columbus Blue Jackets. Ingen andre NHL-keepere har gjort flere redninger i en kamp der de holder nullen siden NHL begynte å registrere statistikken for 57 år siden.