Slik har Petter Northug trent i og etter høyden

Dette har Northug gjort de siste to månedene. Forklarer sitt eget varsel: - Ulykke

Overfor Dagbladet utdyper Petter Northug hva han legger i varselet om «ulykke» på treningsøktene som gjorde at han snudde om på planene sine forrige uke.

TUNGE BEIN: Petter Northug har rapportert om gode bein de siste ukene, fram til forrige uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TUNGE BEIN: Petter Northug har rapportert om gode bein de siste ukene, fram til forrige uke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I to måneder har Petter Northug loggført sine løpe-, rulleski- og langrennsøkter fra så vel Bormio som Val Senales, Trondheim og Bruksvallarna. En solid treningshøst uten sykdoms- og skadeplager var lenge et faktum.

Gjennom majoriteten av perioden har Northug rapportert om gode bein, også i periodene hvor treningsdosene har vært som høyest. Under sitt lange høydeopphold i Mellom-Europa registrerte Mosvik-ekspressen de fleste av dagene en langkjøring om morgenen, etterfulgt av intervalldrag eller en spenst- og hurtighetsbasert økt på kveldstid.

Etter gjennomgående gode bein, men - som forventet - fortsatt høydepuls da Northug dro videre til Gran Canaria for å trene litt lettere igjen med rulleskiøkter i varmere omgivelser, gjennomførte 31-åringen en solid mølleøkt i Trondheim forrige mandag og to langøkter på totalt 60 kilometer da han ankom Bruksvallarna forrige onsdag.

Dagen etter kom imidlertid motgangen. På I3/I4-økta forrige torsdag var det slutt på de gode beina. «Ulykke», skriver Petter Northug etter hardøkta 9. november. Dagen etter gjentar han det samme budskapet etter en skøyteøkt samme sted: «Ulykke».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer