Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette har Ronaldo aldri opplevd før

Scoret, men tapte.


(Dagbladet): Borussia Dortmund - Real Madrid 2-1.

Cristiano Ronaldo har nok av rekorder og imponerende statistikker å vise til. Men en av dem røk i kveld: Han hadde nemlig aldri tapt en Champions League-kamp der han selv hadde tegnet seg på scoringslista, ifølge statistikkbyrået Infostrada. På CVen sto det 26 seirer og 3 uavgjorte.

Portugiseren sørget for utlikning for bortelaget sekunder etter at Dortmund tok ledelsen.

Men tidlig i andre omgang scoret Marcel Schmelzer vinnermålet for de gule.

- Tøff kamp Dortmund gikk aggressivt ut og presset Real Madrid høyt, og kastet seg glupsk over sjansene til å angripe når de vant ballen.

VINNERMÅLET: Marcel Schmelzer feirer med Kevin Grosskreutz  etter å ha scoret 2-1. Foto: FRANK AUGSTEIN / AP / NTB SCANPIX
VINNERMÅLET: Marcel Schmelzer feirer med Kevin Grosskreutz etter å ha scoret 2-1. Foto: FRANK AUGSTEIN / AP / NTB SCANPIX Vis mer

- Det var en tøff kamp. Vanskelig for oss, vanskelig for dem. Kvaliteten var ikke på topp, for det var veldig intenst. Det var mye pressing og vanskelig å skape mange sjanser, sier Real Madrid-trener Jose Mourinho til Viasat 4.

- Jeg følte hele tiden at én enkelt situasjon kunne avgjøre kampen. De scoret med 35 minutter igjen å spille, og stengte igjen bakover.

Gave fra Pepe Det førte til en åpen og underholdende kamp, som levde til siste sekund. Med Real Madrids snuoperasjon mot Manchester City tidligere i høst friskt i minne, var det aldri grunn til å avskrive dem helt.

Begge lag hadde sine muligheter til å ta ledelsen den første halvtimen, men det var hjemmelaget som fikk ledermålet i en gavepakke fra sine celebre gjester.

Pepe spilte balen rett i beina på Dortmund-kaptein Sebastian Kehl, som på én berøring spilte fri Robert Lewandowski. Pepe klarte ikke å rydde opp i sin egen feil, og polakken plasserte ballen forbi Iker Casillas.

Kjapp kvittering Men jubelen hadde knapt lagt seg på tribunen før Mesut Özil løftet ballen inn i bakrommet der Cristiano Ronaldo plutselig var foran forsvaret. Hjemmelagets keeper Roman Weidenfeller forsøkte å møte ham, men kom på halvdistanse og den følsomme lobben fra Ronaldo spratt i åpent nett.

LEDERMÅLET: Robert Lewandowski ble spilt fri av Sebastian Kehl etter en feilpasning fra Pepe og satte inn 1-0 i det 36. spilleminutt. Foto: ODD ANDERSEN / AFP / NTB SCANPIX
LEDERMÅLET: Robert Lewandowski ble spilt fri av Sebastian Kehl etter en feilpasning fra Pepe og satte inn 1-0 i det 36. spilleminutt. Foto: ODD ANDERSEN / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Ni minutter inn i andre omgang tok hjemmelaget igjen ledelsen. Iker Casillas bokset ut i feltet etter et innlegg, Marcel Schmelzer tok løpefart og sendte ballen i lengste hjørne.

Spenningen holdt altså hele veien til siste tilleggsekund var over. Men dommeren kunne og burde strengt tatt gitt Dortmund sjansen til å avgjøre da han unnlot å gi dem et tilsynelatende klart straffespark drøye fem minutter før full tid.

«Dødens gruppe» Real Madrid hadde sjanser til utlinking, men Dortmund forsatte å jage dem over hele banen, og skapte også egne muligheter. I avslutningen av kampen burde hjemmelaget fått ett, og kunne fått to straffespark, men dommeren lot spillet gå videre begge ganger.

Resultatet er kanskje aller minst gunstig for Manchester City, som tapte borte mot Ajax i kveld. Dermed virker avansement nesten umulig for de regjerende Premier League-mestrene som står med ett poeng.

Dortmund har sju, mens Real Madrid har seks etter tre av seks runder i den beintøffe gruppa der alle fire lag er regjerende seriemestere i sine respektive land.

Mourinho fortviler ikke til tross for null poeng i kveld.

- Det er forsatt en luke til Ajax og City. Dette er en gruppe der to store lag vil gå til Europa League