Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette har United-fansen ventet på i et år

Gary Neville kom inn rett før slutt da United gikk til semifinalen i Champions League.

(Dagbladet.no) Manchester United - Roma 1-0, 3-0 sammenlagt.

Eric Cantona satt på tribunen, og ble hyllet av hjemmefansen. Carlos Tevez scoret seiersmålet, og ble også hyllet av United-supporterne.

Men han som høstet aller mest applaus var en spiller som bare spilte ni minutter. Men det var et svært gledelig gjensyn for hjemmetilhengerne.

Gary Neville kom inn rett før slutt og spilte sine første minutter for sesongen.

Forsvarsspilleren - som debuterte i for 15 år siden og har 544 kamper for klubben - overtok kapteinsbindet med en gang han entret banen.

United-kapteinen ødela ankelen for et år siden, og det har blitt spekulert i om han noen gang kom til å reuternere på toppnivå. I kveld beviste Neville at han slettes ikke har tenkt til å gi seg.

Sparte stjernene

Gary Neville var med da United vant Champions League for ni år siden. Han tror de kan gjenta den bedriften denne sesongen.

TILBAKE ETTER ETT ÅR: Gary Neville fikk umiddelbart kapteinsbindet da han kom inn ni minutter før slutt. Dette var hans første kamp siden mars i fjor. Foto: REUTERS
TILBAKE ETTER ETT ÅR: Gary Neville fikk umiddelbart kapteinsbindet da han kom inn ni minutter før slutt. Dette var hans første kamp siden mars i fjor. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi har en veldig sterk tropp nå og har en dypde i stallen som gjør at vi kan tåle skader. Troppen er like god som i 1999 og vi har en god sjanse til å vinne. Men nå skal vi først gjennom to tøffe kamper mot Barcelona, sier Neville til TV3.

Sir Alex Ferguson har nå begynt å spare spillere i Champions League-kvartfinaler også.

Skotten var så sikker på seier at han valgte å spare spillere som Paul Scholes, Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney fra start - og de to førstnevnte kom aldri på banen. Og det var sikkert klokt, for de som spilte gjorde absolutt jobben - selv om de ikke briljerte. United har tross alt en serieledelse de skal forsøke å forsvare også.

United hadde to mål å gå på og Tevez scoret målet som sikret seier også i denne kampen.

Dermed har United vunnet 11 hjemmekamper på rad i Champions League, og da troner de på toppen alene foran Juventus som har ti.- Hjemmestatistikken vår er veldig god og det er jeg stolt av. Europeisk fotball er tøff og vi har vært disiplinerte som har klart å ta den rekorden, sier Ferguson til Sky Sports 2.

Bommet på straffe

Hjemmelaget åpnet kampen i et forrykende tempo. De ville ikke ri på tomålsledelsen fra den første kampen.

Selv uten Ronaldo og Rooney spilte de seg til mange store sjanser, så savnet av stjerneduoen var ikke så stort spillemessig.

image: Dette har United-fansen ventet på i et år

Men avslutningsferdighetene deres var savnet.

For Carlos Tevez, Wes Brown, Ryan Giggs og Anderson hadde ikke den samme dødelige presisjonen foran mål. I løpet av de første 25 minuttene hadde de alle gode muligheter til å sende United i ledelsen.

I stedet fikk Roma en enda større mulighet etter halvtimen.

Allessandro Mancini gikk i bakken i en duell med Wes Brown. Det så ut som italieneren hadde bestemt seg for å falle, men det er ingen tvil om at Brown sparket borti ham og ikke ballen - så det var en korrekt idømt straffe av Tom Henning Øvrebø. Reprisene viser at Brown trolig traff foten til Mancini først og at italienerens fot da dyttet ballen videre.

- Det var ikke straffe, jeg mener Wes traff ballen, sier Ferguson til Sky Sports 2.

Med Francesco Totti ute fikk Daniele De Rossi ansvaret. Det taklet han ikke og han skjøt straffen to meter over mål.

- Straffemissen var svært avgjørende for kampen, sier Fergie.

Punkterte oppgjøret

Roma hang bedre med i denne perioden og spillet bølget fram og tilbake.

Det virket også som Roma-trener Luciano Spalletti kom med noen inspirerende ord i pausen, for det var mest sprut i romerne i starten av 2. omgang. De kom seg til flere gode sjanser, men Edwin van der Sar leverte varene i sin 100. klubbkamp i europeiske cuper.

Tevez sto bak to tredeler av de fantastiske angrepet han selv omsatte i scoring etter 70 minutter.

Argentineren spilte ballen ut til Hargreaves, som foset fram på høyresida. Deretter spurtet Tevez inn i feltet, hvor han møtte Hargreaves-innlegget som han stupeheadet i mål.

Dermed ble kampen i realiteten avgjort. For selv om Roma i en periode skapte en del sjanser, luktet det ikke tre mål av dem mot slutten av kampen.

Nå venter Barcelona i semifinalen, og den første kampen går på Camp Nou.

- Barcelona er et vidunderlig lag, men vi kan ikke reise dit og forsvare oss. Vi drar dit for å spille positiv fotball, sier United-manageren.

Og Manchester-laget har gode minner fra Camp Nou. Det var der de løftet Champions League-pokalen i 1999.

KJEMPEMISS: Daniele De Rossi skjøt straffen høyt over.
KONTAKT: Wes Brown var borti foten til Allessandro Mancini, så Tom Henning Øvrebø har sitt på det tørre.
UENIG: United-gutta var ikke enig med Øvrebø om straffesituasjonen.
STUPTE INN SEIERSMÅLET: Carlos Tevez både startet og avslutet angrepet som første til kampens eneste mål.
SLAPPET AV PÅ BENKEN: Cristiano Ronaldo kom aldri inn, mens Wayne Rooney fikk noen minutter i 2. omgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media