Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette har vært en kongesesong

Og Henrik Ingebrigtsen kronet det hele med sikkert NM-gull.

SUVEREN: Henrik Ingebrigtsen vant 1500-meteren under NM i friidrett i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SUVEREN: Henrik Ingebrigtsen vant 1500-meteren under NM i friidrett i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Dette har vært en kongesesong. Alt jeg håpet på har slått til, sa Henrik Ingebrigtsen etter å ha kronet sesongen med sikkert NM-gull på 1500 meter.

Han løp inn til 3.43,07 etter å ha ligget alene i teten etter en drøy runde, men han innrømmet at han ble litt overrasket da lillebroren Filip tok teten etter en drøy halv runde.

- Det var et greit løp jeg presterte her, men det var på ingen måte noe superløp. Likevel vil jeg vel si at jeg er bra fornøyd med dette, sa mellomdistansekometen til NTB.

Han vant EM-gullet på distansen tidligere i sommer, og i London-OL var han med i medaljekampen og endte på en solid femteplass. Det var den beste norske prestasjonen på Olympiastadion.

Nå er sesongen helt klart på hell, men dersom formen holder seg noenlunde bra og sykdommen holder seg på avstand, så har han tilbud om å løpe i Diamond League-finalen i Brussel, men det blir også siste konkurranse i år.

Forkjølelse - Jeg har slitt litt med sykdom og forkjølelse etter OL, så det var greit at jeg sto over 5000-meteren her i NM, sa Ingebrigtsen etter å ha sikret gullet på favorittdistansen.

Han stilte også på 800 meter og tok opp kampen mot Thomas Roth, men der måtte han finne seg i å bli sølvgutt. Også på den distansen løp Ingebrigtsen veldig offensivt, men Roth ble for rask for ham på de siste meterne.

Selv om det ikke ble to gull i NM har Henrik Ingebrigtsen hatt en fantastisk sesong. To ganger har han forbedret den gamle og legendariske rekorden til Lars Martin Kaupang. Nå er bestetiden hans på 3.35,43, og det stopper ikke der.

- Jeg hadde troen på at jeg kunne være med å kjempe om gullet i EM og en god plassering i OL, men jeg må vel være så ærlig å innrømme at jeg ikke ventet det, sa mellomdistansekometen.

Mer styrke Nå er han snart klar til å starte forberedelsene for en ny sesong, og han sa på Kristiansand stadion søndag at det opplegget han har fulgt de siste sesongene ikke kommer til å bli forandret i særlig grad.

- På grunn av en liten skade i magen har jeg ikke fått trent styrke på ni måneder, så i den grad opplegget mitt i vinter blir forandret, kommer det til å bli noen flere økter med ren styrketrening.

- Ellers kommer jeg til å kjøre videre i den samme sporet, og planen er også å være med innendørs i vinter dersom formen er kanonbra. Det ville være dumt ikke å utnytte det.

- Er EM i Göteborg i mars et mål?

- Ja, det skal du ikke se bort fra, men hovedfokuset mitt i 2013 blir VM i Moskva.

- Mener du fortsatt at du kan være med å kjempe om 1500-metergullet der?

- La meg si det slik: I London var jeg med i medaljekampen, og det er det godt å kunne ta med seg videre til neste mesterskap, sa Henrik Ingebrigtsen.

Han sa også at han synes NM-helgen hadde vært fin med gull (1500 meter) og sølv (800 meter).

- Jeg kan ikke si annet enn at det er veldig greit å innfri, sa Henrik Ingebrigtsen til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media