- Dette har vært en oppvåkning

NFF glade for tiltale i kampfiksingssaken.

GLAD: Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, er glad for tiltalen i kampfiksingssaken og mener det har vært en oppvåkning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GLAD: Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, er glad for tiltalen i kampfiksingssaken og mener det har vært en oppvåkning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at det er tatt ut tiltale mot sju personer i en sak om kampfiksing fra 2012.

Det handler om tre spillere fra Follo, to spillere fra Asker og to personer som var involvert i omsetning av pengebeløp.

Tiltalen som er tatt ut gjelder grov korrupsjon og grovt bedrageri.

Hos Norges Fotballforbund gleder man seg nå over at tiltalen endelig er klar.

- Det synes vi er en god nyhet, sier Siem til Dagbladet.

- Vi har håpet på en tiltale hele tida. Selv om ikke bevisene skulle holde i en rettssak, kommer fakta på bordet og vi får
fokus på saken, sier Siem.

Siem sier at samarbeidet med politiet har vært bra fra dag én, til tross for at det har tatt så lang tid å etterforske saken ferdig. Det samme mener fotballpresident Yngve Hallén.

- Når jeg svarer ja på det (lang behandlingstid), tror jeg politiet er enig med meg i det. Samtidig har det vært viktig for politiet å bruke den tiden de har gjort. Det er en ny og vanskelig sak, og det er viktig at den første store saken i Norge på dette området blir etterforsket grundig, sier Hallén til NTB.

Generalsekretær Kjetil Siem vil ikke si noe om de har fått flere konrekte tips om kampfiksing i kjølevannet av de to kampene som det nå er tatt ut tiltale for. Men han påpeker at kampfiksing har blitt sett på noe som ikke foregår i Norge.

- Det har blitt sett på som uskyldigheter og guttestreker å tippe på eget lag. Vi har ikke vært flinke nok til å lære opp våre unge, så dette har vært en oppvåkning, sier Siem.