«Dette her skal vi klare sammen, gutter»

Nils Arne Eggens beskjed til Mini Jakobsen før begravelsen.

BISETTES I DAG: Knut Torbjørn Eggen bisettes i Rygge kirke i dag. Foto: Torbjørn Grønning /  Dagbladet
BISETTES I DAG: Knut Torbjørn Eggen bisettes i Rygge kirke i dag. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

RYGGE (Dagbladet): Knut Torbjørn Eggen (51) blir i dag stedt til hvile i Rygge kirke. Det er ventet en fullsatt kirke med pårørende og markante norske fotballnavn som skal ta et siste farvel med den kjente fotballpersonligheten.

TV 2s Mini Jakobsen kjenner Eggen-familien godt og møtte pappa Nils Arne før begravelsen.

- Når du møter Nils, er det ikke forferdelig. Han kommer bare imot deg, selv om vi er lei oss, så kommer Nils og sier «Ja, men, dette her skal vi klare sammen, gutter. Livet går videre likevel», sier Mini til TV 2.

- To ulike verdener Tarik Elyounoussi er en av dem som har møtt opp. Han kom rett fra landskamp i Belfast til begravelsen.

- Å komme fra kamp og Belfast i går kveld til begravelse hit i dag er som to ulike verdener. Men å score for ham i går ble en verdig avslutning, sier Elyounoussi til Dagbladet.

Midtbanespilleren hadde et sterkt bånd til den avdøde profilen.

- Han hadde alltid så tro på meg. Jeg husker spesielt godt mitt første mål. Jeg hadde spilt mange kamper og brent mange sjanser. Jeg var ung, men Knut Torbjørn trodde på meg. Da jeg scoret det første målet smilte han sånn. Det husker jeg veldig godt, sier Elyounoussi.

Tok vare på alle Raymond Kvisvik var en av mange som omtalte Knut Torbjørn Eggen som en veldig god person.

MANGE FOTBALPERSONLIGHETER MØTTE OPP: André Bergdølmo og Jan Åge Fjørtoft var blant de som tok et siste farvel med Knut Torbjørn Eggen.
Foto: Anette Karlsen / Scanpix
MANGE FOTBALPERSONLIGHETER MØTTE OPP: André Bergdølmo og Jan Åge Fjørtoft var blant de som tok et siste farvel med Knut Torbjørn Eggen. Foto: Anette Karlsen / Scanpix Vis mer

-Han tok vare på alle. Han brydde seg mer om andre enn om seg selv, det er det ikke alle som gjør. Det sier litt om hvordan han var som menneske, sa Raymond Kvisvik til TV 2 før begravelsen.

Knut Torbjørn Eggen ble funnet død i sitt hjem i Moss mandag 20.februar. Det er sogneprest Tor Bjørn Andresen Osberg som skal forrette i begravelsen. Marianne Antonsen og Tore Johansen er solister.

Kirken og kapellet ble åpnet kl 12:30 i dag.