Dette hodet sendte Spurs til Champions League

Nå vil Crouch ha Real Madrid og Inter.

CHAMPIONS LEAGUE-HODET: Peter Crouch sikret fjerdeplassen med dette hodet, mot Young Boys scoret han på to headinger og ett med beina. Foto: KIRSTY WIGGELSWORTH/AP
CHAMPIONS LEAGUE-HODET: Peter Crouch sikret fjerdeplassen med dette hodet, mot Young Boys scoret han på to headinger og ett med beina. Foto: KIRSTY WIGGELSWORTH/APVis mer

||| (Dagbladet): Tottenham - Young Boys 4-0, 6-3 sammenlagt.

Spurs-gutta var selvsikre etter trekningen av sveitsiske Young Boys i Champions League-playoffen. Jermain Defoe sa at Tottenham - selv om de ennå ikke var kvalifisert - kom til å nå lenger enn Arsenal i turneringen.

28 minutter minutter inn i oppgjøret på Stade de Suisse ledet Young Boys 3-0. Premier League-stjernene ble gjort til amatører. Spurs hentet inn noe av dette - til 3-2 - og på White Hart Lane onsdag kveld var det aldri noen tvil.

Dermed er Tottenham med i Champions League for første gang.

SCORET ETTER HANDS: Jermain Defoe dro med seg ballen med hånda, men scoringen ble ikke avgjørende. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS
SCORET ETTER HANDS: Jermain Defoe dro med seg ballen med hånda, men scoringen ble ikke avgjørende. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS Vis mer

Og igjen ble Peter Crouch den store helten, som han ble da han sikret Tottenham fjerdeplassen med scoring mot Manchester City i mai. Én heading da - to mot Young Boys (pluss en straffescoring).

- Dette er helt utrolig. Du vet ikke hvor god du er før du har møtt de beste, nå vil vi ha Real Madrid og Inter, sier Crouch til ITV1.

Kjempestart Tottenham fikk en drømmeåpning på kampen, med en Crouch-scoring etter bare seks minutter. Det roet nok ned mange nerver på White Hart Lane. Gareth Bale - som scoret to mot Stoke i helga - slo inn i feltet, og Crouch headet ballen i nota fra bakre stolpe.

Etter en halvtime doblet Defoe med en scoring som burde vært annullert. Han dro nemlig med seg ballen med hånda, før han scoret sikkert alene med keeper.

Spesielt i sluttminuttene av førsteomgangen sleit Spurs litt. Young Boys utnyttet usikkerheten bakover i Tottenham-rekkene, etter at keeper Heurelho Gomez haltet rundt med en skade. Et stort sjansespill av Harry Redknapp å la ham fullføre omgangen.

I STORFORM: Gareth Bale scoret to i serien i helge. Mot Young Boys var han arkitekten. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS
I STORFORM: Gareth Bale scoret to i serien i helge. Mot Young Boys var han arkitekten. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS Vis mer

Tottenham slapp imidlertid med skrekken, og etter pause kom Carlo Cudicini på banen.

Bale i superform Et kvarter inn i andreomgangen var det igjen Bale og Crouch som gjorde det for hjemmelaget.

Waliseren slo en innoverskrudd corner, og i feltet er det få som tar Crouch - som headet inn sitt andre for kvelden. Han punkterte dermed kampen, men hadde mer på lager.

Og da Bale ble felt og Tottenham fikk straffe 13 minutter før slutt, var det liten tvil om hvem som skulle fram til krittmerket. Crouch viste fra ellevemeteren at han har bra kontroll på beina også.

Skrev historie i 1963 Spurs har lange tradisjoner i Europa. Det vil si - i nyere tid er merittene relativt begrensede - men eldre supportere vil med glede huske de såkalte Glory Nights fra tida da fotball på tv ble vist i svart/hvitt.

I 1963 ble Tottenham den første britiske klubben som gikk til topps i en europeisk storturnering, da Bill Nicholsons menn vant cupvinnercupen.

Londonerne har også vunnet UEFA-cupen to ganger (1972 og 1984), men de har aldri nådd til topps i den gjeveste.

Nærmest var Tottenham i 1962, da de kom helt til semifinalen i serievinnercupen. Da ble derimot Benfica - med Eusebio i spissen - for sterke og portugiserne vant 4-3 sammenlagt.

Nå skal Spurs igjen leke med de store gutta, for første gang i Champions League.