Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette holder ikke hvis vi skal ta medalje

Men Nannskog sprudlet etter to nye superscoringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Stabæk 2-2

Kveldens oppgjør på Åråsen ble en vond reprise for Lillestrøm: altfor mange ganger har Fugla rota bort en trygg ledelse mot slutten av kampen.

I kveld var det Daniel Nannskog som på vakreste vis sørget for å skyte bort det syltynne LSK-gullhåpet som kanskje fantes før kampen.

Men Stabæks super-svenske var langt fra fornøyd med alt på Åråsen i kveld.

- Det var to fine mål, men jeg synes vi slurver for mye i forsvarsspillet vårt. Det holder ikke hvis vi skal ta medalje, forklarte Nannskog til Dagbladet.no etter kampen.

- Alt i alt er vi fornøyd med ett poeng i dag, selv om vi faktisk kunne tatt tre også, fortsatte dagens store Åråsen-stjerne.

Sjokkåpning

Lillestrøm behøvde ikke bare sårt en seier for i det hele tatt ha håp om å henge med i gulkampen. De behøvde også en trepoenger for å holde Stabæk unna i kampen om bronsemedaljen.

TO MÅL: Daniel Nannskog scoret begge Stabæks mål på Åråsen og sikret poengdeling. Her jubler han for sitt første mål foran LSK-fansen. Foto:Scanpix
TO MÅL: Daniel Nannskog scoret begge Stabæks mål på Åråsen og sikret poengdeling. Her jubler han for sitt første mål foran LSK-fansen. Foto:Scanpix Vis mer

Men det åpnet på verst tenkelig vis.

Kahlid Mouelhi mistet utilgivelig ballen til Somen Tchoyi midt på banen. Den tidligere Odd-spillere kløv framover på høyresiden og svingte vakkert ballen inn mellom LSK-forsvaret og LSK-keeper Heinz Müller.

Der vaket Daniel Nannskog på ekte toppscorervis. Med sin hurtighet nådde han ballen først, og fra 13-14 meter banket han ballen opp i krysset.

En vakker Stabæk-scoring og en skikkelig kanari-kalddusj.

Etter kampen sprudlet Nannskog like mye som han hadde gjort ute på gressmatta.

- Beste jeg har gjort i Tippeligaen

- Jeg gjorde en bra match i dag, sannsynligvis en av de beste jeg har gjort i Tippeligaen, smilte Nannskog fornøyd - med all mulig grunn.

Og avsluttet med dagens største underdrivelse.

image: - Dette holder ikke hvis vi skal ta medalje

- Så gjorde jeg vel to ganske fine mål.

Det var ikke to «ganske fine mål» - det var to fantastisk vakre kunstverk av noen scoringer, hentet fra ypperste Tippeliga-hylle.

LSK dominerte banespillet

LSK dominerte banespillet gjennom hele første omgang, men sleit med å omsette ballinnehavet i klare målsjanser. Nærmest kom Arild Sundgot midtveis i omgangen. En aktiv Bjørn Helge Riise la flott inn på bakre stolpe. Mouelhis skudd endte i beina på Arild Sundgot, men spissen satte ballen over må fra fem meter.

- Den burde jeg ha satt, innrømte Sundgot etter kampen.

- Jeg kom litt bakpå, og den må jeg bare ta på min kappe.

Kanarifugla slet med å spille seg ut bakfra, og et kompakt Stabæk-lag kontrollerte stprt sett greit etter ledermålet. Faktisk var bæringene vel så farlige da de angrep, spesielt med superparet Nannskog/Gunnarson på topp.

Og Nannskogs spisskompetanse var nok til å sikre blå ledelse til pause på Åråsen.

Mifsud-utlikning

De første minuttene etter pause bar bud om mer underholdning enn hva spesielt Lillestrøm maktet å skape før pause. Og det tok bare et knapt femminutt før det var balanse i Åråsen-regnskapet.

Robert Koren slo en lav og hard corner inn i feltet. Ingen Stabæk-spillere klarte å avklarere, og en totalt umarkert Michael Mifsud kunne enkelt ta ett steg ut fra mållinja og styre ballen opp i nettaket.

De neste minuttene tydet på at kampen kom til å bli et massivt press mot Jon Knudsen. Men det nærmeste LSK kom i perioden var da Mifsud stusset et innlegg fra Koren i en Stabæk-spiller fra kort hold.

Kampen falt deretter tilbake tl førsteomgangssyndene - mye duellspill og lite underholdende angrepsfotball. Helt til det 74.minutt.

Og da eksploderte det for alvor.

Først i kanarigult.


Koren - igjen

Arild Sundgot fikk en lang ball dypt inne i Stabæk-feltet feilvendt. Spissen la enkelt igjen til Robert Koren som kom i hundre på veg framover. LSKs playmaker senket farten i tilløpet, tok seg tid til å sikte og prikket ballen vakkert inn i lengste hjørnet med innsida av høyrefoten. 2-1 Lillestrøm. Kampen var snudd på hodet.

Helt til minuttet senere. Da Tippeligaens svenske toppscorer igjen følte for å svare.

En Stabæk-corner ble klarert ut på siden, men ballen ble pumpet inn i feltet igjen. Der dukket reven Nannskog opp og stusset ballen med følsom presisjon nydelig inn i bortre hjørne forbi Heinz Müller i LSK-målet. Dermed var lagene igjen like langt på Åråsen.

Og Nannskog toppscorer i Tippeligaen med 14 scoringer.

- Fortjente å vinne

Uwe Rösler kastet innpå Oliver Occean og Pål Strand i jakten på vinnermålet, men hverken LSK eller Stabæk maktet å avgjøre «bronsekampen» på Åråsen.

Etter kampen var Uwe Rösler og LSK-spillerne bare veldig skuffet over igjen å miste en tilsynelatende trygg ledelse.

- Vi jobbet meget godt, var sterk og kom tilbake og fortjente seieren her i dag, sa LSKs karismatiske trener etter kampslutt til Dagbladet.no.

Men måtte bare gjenta det han har sagt altfor mange ganger i år.

- Dette er sånn sesongen vår har vært - vi felles av individuelle feil igjen, sa en skuffet Rösler.

Og det er ikke vanskelig å være enig med ham. Begge Stabæk-målene kom etter personlige feil hos LSK, først et unødvendig balltap av Mouelhi, så en markeringssvik av Frode Kippe. Men vel så viktig er det å kreditere det fantastiske angrepsspillet til Daniel Nannskog - som straffet LSKs feil nådeløst.

Topp innstilling

Rösler var opptatt av å gi kreditt til spillerne sine etter kampen, til tross for at det bare ble ett poeng.

- Jeg skulle likt og sett prosenten i ballinnehav her i dag. Spillernes innstilling var helt topp, vi vinner bare ikke kamper med slike feil, avsluttet Rösler.

Midtaneterrieren Espen Søgård så også ut som en slagen mann etter kveldens kamp.

- Vi gjør det jo bare vanskeligere og vanskeligere for oss selv så lenge vi ikke greier å ta tre poeng, sa en skuffet Søgård.

- Nå får vi bare konsentrere oss om å ta mest mulig poeng resten av sesongen.

- Nannskog kan ikke trylle

Stabæk-trener Jan Jönsson strålte over fabelaktig angrepsspill, men mente Stabæk med litt hell kunne fått med seg alle tre poengene hjem til Bærum.

- Jeg er faktisk litt skuffet over at vi ikke tar tre poeng her i dag, men samtidig må vi si oss fornøyd med å få med oss ett. LSK trykket i andre omgang, og i kunne fort endt opp uten poeng også, sa Jönsson til Dagbladet.no.

Og skrøt uhemmet av sin svenske superspiss - som de fleste ande som hadde sett oppvisningen på Åråsen i kveld.

- Han er en utrolig bra spiller, og scoret to vakre mål i dag, sa Stabæk-sjefen etter kampen.

Men passet på å gi laget som helhet kreditt etter poenget på Lillestrøm.

- Daniel er ingen tryllekunstner, også han trenger gode framspill. Veigar (Pall Gunnarson red.anm) gjør mer på egen hånd, mens Daniel har andre styrker. Han er en vinnertype - og er fantastisk til å lukte scoringer, skrøt Jönsson.

Og nå ser Stabæk oppover på tabellen.

Skal klare Royal League

-Vi har ligget inne blant de fire beste i veldig mange runder, og nå ønsker jeg at vi skal holde stimen helt inn. Klarer vi Royal League, eller til og med medalje, vil det være en fantastisk prestasjon, avsluttet Jönsson.

For et Lillestrøm med gullambisjoner ser det mørkere ut.

For Daniel Nannskog sørget for at det edleste metallet skled enda ett steg ut av fuglas hender.

GULE HELTER:</B> Michael Mifsud og Robert Koren scoret hvert sitt mål for LSK. Men det holdt ikke til full pott hjemme mot Stabæk.
<B>SMOKK!:</B> Daniel Nannskogs første scoring var et prakteksemplar. Anders Rambekk kan bare være tilskuer.