Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette holder ikke, jenter!

Ei drøy uke før VM-starten i USA er fotballjentene nede i en bølgedal, innrømmer landslagstrener Åge Steen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsspillet skranter, og foran motstandermålet sløses det altfor mye med sjansene. Landslagstrener Åge Steen ser at spillet i går ikke holder mot de beste VM-nasjonene som USA og Tyskland.

- Vi slår Sør-Korea, men ikke Brasil med det spillet vi presterte på Sofiemyr. Både forsvars- og angrepsmessig har vi mye å gå på. Vi startet for dårlig, hadde for få innlegg foran mål og manglet adresse på sistepasningen. Dessuten scoret vi altfor lite på sjansene, sier Åge Steen til Dagbladet.

Særlig lagkaptein Dagny Mellgren sløste fælt i går. I stedet for å sette ballen i mål, skjøt hun i stanga, rett på keeper eller like utafor.

- Burde lagd to mål

- Jeg burde nok scoret to mål, men hadde dagen da marginene ikke var på min side. Nå får jeg satse på at det snur seg i VM. Vi burde slått danskene, men gjorde for mange feil. Utlikningsmålet helt på slutten burde vi ha unngått, sier lagkaptein og USA-proff Dagny Mellgren.

Etter en sterk dansk start på kampen roet storscorer Marianne Pettersen de norske nervene ved å heade inn et innlegg fra Brit Sandaune.

- Jeg er fornøyd med egen innsats, men synes det er synd vi ikke greie å holde buret reint. Vi er for ustabile og må opp et hakk for å kjempe blant de beste i VM. Særlig har vi mye å hente på aggressiviteten i gjenvinningsfasen. Vi er litt for trege i omstillingen, sier Marianne Pettersen etter sitt 64. landslagsmål på 93 landskamper.

- Offsidemål

Det danske utlikningsmålet helt på slutten av kampen kom på en fin gjennomløping, men skulle vært avblåst for offside.

- TV-bildene viste at det var en halv meter offside, men slike ting klarer jeg ikke å styre. Etter pause ventet jeg hele tida på 2- 0, så ble det 1- 1 i stedet. Det var en gedigen skuffelse. Men vi burde avgjort kampen tidligere ved å sette sjansene i stedet for å brenne dem, sier landslagstrener Åge Steen.

Keeper Bente Nordby ventet å høre dommerfløyta da lynraske Lene Jensen satte inn utlikningsmålet, men den slovakiske dommeren godkjente scoringen.

- Jeg følte at det var offside, og kunne ikke gjøre noe med målet. Vi får øve litt mer forsvar fram til VM. Vi sleit i begynnelsen, men hadde full kontroll helt til danskene scoret, sier Bente Nordby.

- Må bli lurere

Solveig Gulbrandsen spilte på hjemmebane i går, og la ned en stor jobb på midtbanen. Hun er enig med dem som hevder at slikt spill ikke holder til VM-gull.

- Trøsten er at vi har tradisjon for å spille dårlig i forkant av store mesterskap. Og vi har spilt verre enn dette før. Foruten å score mer må vi også bli mye lurere. Vi må heller ikke gi fra oss ballen så lett som vi gjorde i går, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

Mens de norske jentene var misfornøyde, jublet danskene over det ene poenget.

- Jeg tror Norge vil heve seg i VM. Men laget vinner nok ikke. Til det er USA for bra, sier danskenes lagkaptein Katrine Søndergaard Pedersen.

INEFFEKTIVE: Marianne Pettersen scoret Norges eneste mål i går, men også hun hadde problemer med å overliste den danske keeperen - som her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!